BBP heyeti Başkan Kocaoğlu'nu ziyaret etti


BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan ve milletvekili adayları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Genel seçimden önce nezaket ziyaretinde bulunan BBP heyetinde İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz, adaylar Behzat Tuzcu ve Taner Özgür de yer aldı.

Siyasi Partiler ve Seçim kanunlarının değişmesi gerektiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Yüzde 1 oy alan partinin Parlamento'ya girmesi lazım. Yüzde 1 oy, ciddi bir oy, beş milletvekili demek. Düşüncesini dile getirme ve Parlamento'da partisini tanıtma imkanı verilmeli. Dolayısıyla Türkiye'ye yayılma şansını elde etsin." dedi.

Siyasi meseleleri çözümleme açısından ülkenin bir darboğazda olduğunu, bunun aşılması için partiler arasındaki iletişim problemlerinin giderilmesi gerektiğini söyleyen BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan ise, "Ülkemizin siyasi kimliklerini bir yana bırakarak, tüm siyasi kadroların biraraya gelip el ele vermesi gerekiyor. Ülke meselelerini bir gözden, bir kalpten ve bir akıldan bakarak, birlik ve beraberlik içinde çözmeliyiz. Bu darboğazdan çıkmanın çalışmalarını tüm siyasi partilerin yapması, hepimizin taşın altına elini koymasıyla mümkün olur." diye konuştu.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etmekle Türkiye'de diğer siyasi partilerin de bunu yapabileceğini göstermek istediklerinin altını çizen Gürhan, "Aday olarak İzmir'de seçim çalışmalarına başlayacağız. Önemli olan, ülkemizde siyasi ceketlerimizi asıp milli kimliklerimizi ön plana çıkararak kardeşlik, hukuk, birlik beraberliğe dayanarak ülke meselelerinde yan yana gelebileceğimizi gösterdik. Ülkede yaşanan kan ve gözyaşının bitmesi için diğer siyasi partilerimizin de birlikte olması gerekiyor." dedi.

Ziyaretin sonunda Gürhan, BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun kitabını Kocaoğlu'na hediye etti. CİHAN
<< Önceki Haber BBP heyeti Başkan Kocaoğlu'nu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER