BBP'li Şenliler: Ülkemizi zaafa uğratanlardan 50 yıl da geçse hesap soracağız

BBP'li Şenliler: Ülkemizi zaafa uğratanlardan 50 yıl da geçse hesap soracağız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve seçimlerde Yozgat milletvekili adayı Selahattin Şenliler, BBP olarak hiçbir düşünce fikir ayrımı yapmadan herkesi kucaklayacaklarını söyledi. Şenliler, "Devleti zaafa uğratan, milleti mağdur edenlerden de zaman aşımı gözetmeksizin üzerinden 50 sene de geçmiş olsa hukuk önünde adalet önünde hesap soracağız." dedi.

Büyük Birlik Partisi Yozgat İl Başkanlığı, 1 Kasım milletvekili seçimleri için 'Safını belirle' sloganıyla seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısı düzenledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat milletvekili adayı Selahattin Şenliler, partisinin seçim beyannamesi hakkında bilgi vererek AK Parti hükumetini ve politikalarını sert sözlerle eleştirdi.

Şenliler, "Büyük Birlik Partisi kurulduğu günden beri bizlere hep şunu söylediniz; 'size güveniyoruz ama', 'size inanıyoruz ama', 'siz iyisiniz, sizi seviyoruz ama' dediniz. 'Gevşemeyin, hüzünlenmeyin. İman ettiyseniz üstün olan sizlersiniz.' Ayeti kelimesinin ilahi buyruğuna boyun eğenler, sizden inandığınız gibi davranmanızı istersem çok mu şey istemiş olurum." dedi.

"ARTAN GELİR DAĞILIMI SADECE AKP VE ÇEVRESİNİ MUTLU ETMİŞTİR"

Zengin fakir arasındaki gelir dağılımının AK Parti iktidarı ile uçuruma çevrildiğini vurgulayan BBP Genel Başkan Yardımcısı, artan gelirin sadece AK Parti yönetimi ve çevresini mutlu ettiğini savundu. Şenliler, sözlerini şöyle sürdürdü: "1 Kasım seçimlerinde milletimizden artık yeter size inanıyoruz, size güveniyoruz ama diye biten cümlenizin bu seçimlerde son bulmasını ve inandığınız, güvendiğiniz kadrolara iktidar yolunu açmanızı istiyoruz. Zengin ve fakir arasındaki aralığı bu 13 yıllık siyasi iktidarın uygulamaları uçuruma çevirmiştir. Artan gelir ancak AK Parti yönetimi çerçevesinde ve çevresinde kümelenmiş ve dar bir kesimi mutlu etmekte ve onların refah seviyesine refah katmaktadır. Ciddi, kalıcı, işsizliğe çare olacak yatırımlar unutulmuş, ülkemiz nereden geldiği, nasıl kazanıldığı belli olmayan 'cash para' cennetine dönmüştür. Hiçbir milli endişesi olmayan 'casp paracıların' at oynattığı ticari hayat, insanımız için tahammülü imkansız külfet halini almıştır. Bu seçim sözde istikrar için inanmadığın partilere oy verip zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olmasını değil, inancının gereğini yerine getirip haysiyetini koruyacağın seçimdir. Bir tarafta hırsızlık ve haksızlık, diğer tarafta alınteri ve adalet arayışı. Tercih senin. Safını belirle." ifadelerini kullandı.

"KİMSEYE GÖRÜŞÜNDEN MEZHEBİNDEN DOLAYI AYRIMCILIK YAPMAYACAĞIZ"

Toplumda hiçbir kimseye görüşünden mezhebinden dolayı ayrımcılık yapmayacaklarını kaydeden Selahattin Şenliler, "Ülkemizde terörü sonlandıracak, sosyal birliği ve kardeşliği tesis edeceğiz. Edirne'deki kardeşinin acısını Kars'taki kardeşi duyan, Diyarbakır'dan yükselen sese Konya'dan ses veren bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Tüm vatandaşlarımız BBP yönetiminde birinci sınıf vatandaş olacaktır. Hiçbir kimseye siyasi görüşünden, dilinden, doğduğu memleketinden ırkından dolayı ayrımcılık ve adaletsizlik kesinlikle ve kesinlikle uygulanmayacaktır. Ancak şu bir gerçektir ki devletin varlığını milletin bölünmez birliğini zaafa uğratmak isteyen bütün unsurlara karşı asla tahammül gösterilemez ve müsamaha gösterilemez inancımız her şeyin üzerindedir." diye konuştu.

"DEVLETİ ZAAFA UĞRATANLARDAN ZAMAN AŞIMI GÖZETMEKSİZİN HESAP SORACAĞIZ"

Devleti zaafa uğratanlardan zaman aşımı gözetmeksizin 50 yılda geçse hesap soracaklarını vurgulayan BBP Genel Başkan Yardımcısı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çözüm süreci, adı altında PKK'yı güçlendiren, ülkemizi bölünme noktasına getiren, kardeşliğimize göz diken, 'çözülme süreci'ni tüm unsurları ve sonuçları ile birlikte ortadan kaldıracağız. Bu süre içerisinde devleti zaafa uğratan, milleti mağdur edenlerden de zaman aşımı gözetmeksizin üzerinden 50 sene de geçmiş olsa gün gelecek hukuk önünde adalet önünde hesap soracağız. Bölücüleri vatan hainlerini hak ettikleri sonla buluşturacağız."

"TRT VE ANADOLU AJANSINI İKTİDARIN ÇİFTLİĞİ OLMAKTAN KURTARACAĞIZ"

Devletin vergileri ve genel bütçeden sağlanan katkılarla yayın hayatını sürdüren TRT ve Anadolu Ajansı'nı iktidarın çiftliği gibi kullanmasından kurtaracaklarını ifade eden Şenliler, "Referandum müessesesine daha fazla önem vereceğiz. Medyanın objektif ve tarafsız olması, medya sahiplerinin de sadece medya ile ilgili alanlarda faaliyet göstermesi gerektiğine inanıyoruz. İktidarın medya üzerindeki orantısız hakimiyetine asla müsaade edilmeyecektir. Milletimizin vergileriyle finanse edilmesine rağmen, iktidarın millet üzerindeki propaganda aracına dönüşen kamu yayın kuruluşları gerçek anlamda kamu yararı için çalışan kuruluşlar dönüştürülecek ve tarafsızlık ilkesine bağlı kalmaları sağlanacaktır. TRT gibi Anadolu Ajansı devletin vergileri ile ve genel bütçeden sağlanan katkılarıyla ayakta duran basın yayın kuruluşlarının iktidarın çiftliği olmaktan uzaklaştırılıp kurtarılması ve özgürleştirilmesi sağlanacaktır." diye konuştu.

"SİYASET VE İDARE YARGIYA KARIŞMAYACAK"

Şenliler, sözlerini şöyle tamamladı: "Hukuku masumiyet karinesini en temel ilke olarak tüm vatandaşlarımız için geçerli kılacağız. Adalet mülkün temelidir, fakat geç kalmış adalet, adalet değil zulümdür anlayışla adalet müessesine bakıyoruz. Adaletin hızlı işletilmesi için usul kanunlarında ve diğer alanlarda gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Savcılar ile hakimler yapısal ve kurumsal olarak birbirinden ayrılacak, iddia ve savunma işlevini yerine getiren savcılar ile avukatların konumları denk hale getirilecektir. İnsan hakları ihlalleri konusunu ele alan, İnsan Hakları İhtisas Mahkemeleri kurulacaktır. Siyaset ve idare, yargıya karışmayacak, yargının siyasallaşması yolu bir daha açılmamak üzere kapatılacaktır. Devleti yönetenler utanmadan çıkıyorlar ve diyorlar ki biz utanmadan aldanmışız yanılmışız 3 senedir çözüm sürecini PKK yığınak yapmak için kullanmışlar. Bunu söyleyen insanlar devleti yöneten insanlar. Devleti yöneten insanların böyle bir mazeret söylemeye, böyle bir mazeret bulmaya hakkı yok. Onun için bu seçime biz aldanmayın diyoruz. İnsan feraset sahibidir. Müslüman feraset sahibidir. Aynı delikten iki defa ısırılmaz. Biz bunu 2002 seçimlerinde, 2011 ve 7 Haziran seçimlerinde de söyledik şimdi bir daha söylüyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber BBP'li Şenliler: Ülkemizi zaafa uğratanlardan 50 yıl... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER