Bebek ve çocuk fuarına 44 ülkeden 24 bin ziyaretçi geldi


Bursa'da düzenlenen bebek ve çocuk fuarı Junioshow, 44 ülkeden 24 bin ziyaretçiyi ağırladı. Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 13 Ocak'ta kapılarını ziyaretçilerine açan fuar, 17 Ocak Pazar günü akşamına kadar çok sayıda yerli ve yabancı iş profesyonelini konuk etti. Fuar programı boyunca BTSO'nun kente kazandırdığı Ur-Ge projesi kapsamında Ekonomi Bakanlığı'nın katkıları ile Rusyya, İran, Ukrayna, ABD, İngiltere gibi 30'u aşkın ülkeden profesyonel alım heyetleri sektör temsilcilerini dinledi. Yeni konsepti ve dolu dizgin etkinlik takvimi ile sektör temsilcilerinin beklentilerini karşılayan fuar, 'Genç Tasarımcılar Yarışması', 'Trend Sohbetleri' ve 'Junio Defile' programları ziyaretçilerden de tam not aldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'nın bir endüstri ve üretim şehri olduğunu belirterek, fuar organizasyonlarının üretilen değerlerin pazarlanmasına önemli katkılar sağladığını söyledi. Bebek ve çocuk konfeksiyonu sektörünün yüzde 80'ini Bursalı firmaların karşıladığına dikkati çeken Burkay, fuar sayesinde farklı kıtalardan alım heyetlerinin sektör temsilcileri ile buluştuğunu vurguladı. Rusya ve Türkie arasındaki siyasi gerginliğe rağmen Rus firmalarının fuara katılarak, siparişler verdiğini hatırlatan Burkay, Junioshow sayesinde Afrika, Ortadoğu ve Avrupa ülkeleri ile iş bağlantılarının güçlendiğini dile getirdi.

GERÇEK ALICILAR BU FUARDA BULUŞTU

BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, sektör için 11 yıl önce bir salonda gerçekleştirilen fuarın BTSO liderliğinde yeni bir vizyonla daha nitelikli olarak Bursa'ya kazandırıldığını belirtti. Geçtiğimiz yıllarda 1 salonda yapılan ve yeterli ilgi görmeyen fuarın Junioshow adı ile tekrar hayat bulduğunu kaydeden Halil Atalay, "Fuar, firmalarımız adına beklentilerin üzerinde oldu diyebiliriz. Firmalarımızın hepsi fuardan memnun kaldı. Sektör temsilcileri bu fuarın bu kadar tutacağını beklemiyordu. Gerçek alıcılar bu fuarda buluştu. Türkiye'de böyle güzel bir buluşmaya imza atan bir oda olmadığını düşünüyorum. BTSO, Türkiye'de örnek bir işbirliğine imza attı. Bu konuda bize liderlik yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay'a ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, BTSO liderliğinde sektörün merakla beklediği fuarın çok sayıda iş profesyonelinin yoğun ilgisini gördüğünü anlattı. 150'nin üzerinde firmanın katıldığı fuarı değerlendiren Ersözlü, "Bebe ve çocuk sektörünün kalbinin attığı Bursa'da hayata geçen Junioshow, kentin sektördeki potansiyeline dikkati çekti. Çok sayıda üretici ve ihracatçı katılımcı, binlerce modelini aynı mimari proje ile hazırlanan dekor stantlarda ziyaretçilere sundu. 4 salonda 20 bin metrekarelik platformda kurulan fuar, ziyarete açık kaldığı 5 gün boyunca 44 ülkeden 23 bin 948 kişi tarafından ziyaret edilerek sektör ticaretine büyük hareket sağladı. Fuarın, Bursa ürünlerinin kalitesini, çeşitlerini ve marka değerini bir kez daha ortaya koydu. Stratejik ortağımız BTSO'nun öncülüğünde TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve BEKSİAD işbirliğiyle hayata geçen fuarımız, sektörün iç ve dış piyasasındaki hakimiyetini daha da güçlendirdi." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bebek ve çocuk fuarına 44 ülkeden 24 bin ziyaretçi geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER