'Bedavaya' gidiyorlar

Ruslar Bodrum’daki evlerini elden çıkardı Rusya’yla yaşanan krizden sonra Ruslar milyonluk yazlıklarını düşük fiyata elden çıkarmaya başladı. Türkler ve Araplar ucuz villaları satın aldı

'Bedavaya' gidiyorlar

Sözcü gazetesinin haberine göre, Türkiye ile Rusya arasında çıkan uçak düşürme krizinden sonra Bodrum'da mülk sahibi olan Ruslar evlerini acilen satılığa çıkardı. Değerinin altında satılan evleri en çok Türkler aldı. Avrupalı turistler de yaşanan terör olayları nedeniyle evlerini satmaya başladı.. Turistlerin gelmediği Bodrum'da şu an Araplar fiyat araştırması yapıyor. Rusların ortalama 250 bin Euro olan yazlıkları 200 ila 230 bin Euro arasında alıcı buldu.


SEZON GEÇ AÇILDI

Bodrumlu emlakçıların genel tespiti geçen yıla göre satışlarda yüzde 30-40'lık düşüş olduğu yönünde. Her yıl mart-nisan aylarında başlayan turizm sezonu bu yıl mayıs ayına kadar sarktı. Bodrum'un umudu şu an okulların kapanması ile birlikte gelecek yerli turistler. Bodrum'da mülk sahibi olan Ruslar ise turistik beldenin en büyük kaybı. Uçak krizinin yaşandığı dönemde yazlık sahibi olan Ruslar evlerini acilen satılığa çıkardı ve değerinin yüzde 10-20'sinin altında elden çıkardı. Satamayanlar da gelmeyi kesinlikle düşünmedikleri için dönemsel olarak evlerini kiraya verdi.

Yalı Emlak danışmanları, Rusların en çok Yalıkavak ve Gündoğan'da mülk sahibi olduklarını belirterek “Yaz sezonu başlıyor ama evler boş. Şu an Bodrum'da Rus hiç yok hatta Bodrum'da turist yok” dedi. Yetkililer, geçen yıla göre gelirlerinin yüzde 30 ile 40 arasında düştüğünü belirterek “Geçen yıl bu zamanlar Bodrum'da turistler ev kiralamaya başlamışlardı. Bu yıl kiralama için rezervasyon dahi yaptırmadılar. Satış olarak da kiralama olarak da yabancı turist sayısında da düşüş var” değerlendirmesi yaptı.


RUSLAR GİTTİ ARAPLAR GELDİ

Yabancı mülk sahiplerinin bir kısmının da evlerini satmadan önce biraz daha düşünmek ve durumu görmek istedikleri için bu yıl evlerini kiraya vermeyi tercih ettiklerini anlattılar.

Bodrum'da giden Rus turistlerin yerini de Araplar almaya başlamış. Yokar Emlak danışmanları Arapların Bodrum'da ev almak yerine arazi alarak kendileri için siteler ve rezidans projeleri inşa etmeye başladığını vurguladılar. Emlakçılar, Rusların uçak krizinden etkilenirken Avrupalı müşterilerinin ise terör olaylarından korktuğu için evlerini satmaya başladığını belirttiler.


KOCADON: RUSYA'NIN PAZARA ETKİSİ YOK

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Rusya pazarının Bodrum pazarını çok etkilemediğini vurgulayarak “Buraya zengin Ruslar yatları ve jetleri ile gelir 5 yıldızlı otellerde kalırlar. Turistler içinde payı yüzde 1'dir. Mülk sahibi olanların yüzde 70'i İngilizlerdir, Ruslar çok yoktur. Şu an sezon başladı turistler geldi. Turizm sektörünün krizden etkilenmemesi için tüm önlemleri aldık” dedi. 



KAYNAK: HÜRRİYET
<< Önceki Haber 'Bedavaya' gidiyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER