Bediüzzaman'ın talebelerinden Ahmet Aytimur vefat etti


Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Ahmet Aytimur 94 yaşında vefat etti. Aytimur'un cenazesi salı günü öğle namazına müteakip Fatih camiinde kılındıktan sonra Eyüp Sultan Mezarlığında toprağa verilecek.

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden olan Ahmet Aytimur, rahatsızlığı sebebiyle İstanbul'daki Ataşehir Memorial Hospital'de tedavi görüyordu.

1924 tarihinde Elazığ'da doğan Ahmed Aytimur ağabey; 24 yaşına gelince hem çalışmak, hem de Kur'anî dersler almak için İstanbul'a geldiğinde bir ömür boyu hadimi ve naşiri olacağı 'Kur'an-ı Hakîmin hakiki bir tefsiri ve o güneşin bir nuru ve onun bir memuru olan Risale-i Nur' ile tanışmış ve ömrünü bu hizmete vakfetmişti.

Bediüzzaman'ın 'Naşirlerin' dediği 12 isimden biri olan Ahmet Aytimur ağabeyin, baskı dönemlerinde çok zor şartlarda Risale-i Nur eserlerinin İstanbul matbaalarında basımında büyük katkıları olmuştu.

ÜSTAD'IN VARİSLERİ ARASINDAYDI

Emirdağ Lâhikasında da Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin bir vasiyetnamesi vardır. Bu vasiyetnamede Ahmet Aytimur ağabey, Bediüzzaman'ın varisleri arasında sayılmaktadır.
CİHAN
<< Önceki Haber Bediüzzaman'ın talebelerinden Ahmet Aytimur vefat etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER