Belçika'da fetva hattı kuruluyor


Belçika'da yaşayan Müslümanlar ve gayrimüslimler İslam ile ilgili merak ettikleri her şeyi telefon üzerinden öğrenebilecek. Executief kurduğu telefon hattıyla merak edilen soruları cevaplayacak.

Belçika Müslüman Yönetimi (EMB) telefon hattı kurarak İslam ile ilgili bütün sorularu cevaplayacak. Her vatandaşa açık olacak olan hattın, özellikle radikalizm ile mücadele konusunda fayda vermesi bekleniyor. Belçika Müslüman Yönetiminin sekreteri Mohamed Achaibi yapmış olduğu açıklamada, "Herkes hattımızı arayarak İslam ile ilgili bütün soruları sorabilecek. Soruları bir uzman ilahiyatçı cevaplayacak." dedi.

Belçika'da yaşayan vatandaşlar 0800-200-98 numaralı hattı arayarak İslam hakkında bütün soruların cevabını bulabilecek. Belçika Müslüman Yönetiminden (EMB) Mohamed Achaibi, çoğu Müslüman vatandaşın bazı sorulara cevap ararken yanlış web sitelere girdiğini ve oradan beslendiğini ifade ederek bunun önüne geçmek istediklerini söyledi. Achaibi, "Çoğu Müslüman ve gayrimüslimlerin İslam ile ilgili kafalarında soru işaretleri var. Özellikle İslam'ın Belçika'da nasıl yaşanması gerektiği konusunda bize çok sorular geliyor. Müslüman gençler İslam ile ilgili sorulara cevap arıyor ve maalesef çoğu zaman tehlikeli kaynaklardan beslenebiliyorlar. Biz bunun önüne geçmek istiyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Belçika'da fetva hattı kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER