Belçika hükümeti, radikalizmle mücadele için imamları maaşa bağlayacak


Belçika hükümeti terörle mücadele kapsamında tanınmış camilere yenilerini eklemek için harekete geçti. Hükümet bunun için 3,3 milyon Euro'luk bir bütçe ayırdı.

Geçtiğimiz aylarda Flaman ve Brüksel hükümetinden yeni camilerin tanınması için birçok başvuru geldi. Bu yüzden Belçika Federal hükümeti 3,3 milyon Euro bütçe ayırarak tanınacak yeni camilerde görev yapacak 80 imamın masraflarını karşılayacak.

Geçtiğimiz yıllarda Flaman bölgesinde az sayıda cami tanınmış ve bu sayının artırılacağı açıklanmıştı. Belçika Adalet Bakanı Koen Geens bu konuda açıklamada bulunarak radikalizm ile mücadelede önemli adımlar atmak istediklerini ifade etti.

Geens, "Belçika'daki Müslüman gençleri radikal camilere yönlendirmemek için radikalizm ile mücadele ederek tanınmış camilerin sayılarının artması gerekiyor. Toplumumuza daha entegre olmuş bir İslam stratejimizin bir parçası." şeklinde konuştu.

Yeni tanınacak olan camiler ve imamlar güvenlik istihbaratı tarafından araştırıldıktan sonra değerlendirmeye alınacağı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Belçika hükümeti, radikalizmle mücadele için imamları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER