Belediyelerde yüksek ihalelere Erdoğan onayı getirilecek

AKP Büyükşehirlerdeki Belediyeleri kaybedince yeni bir formül arayışına girdi . İlk olarak plananlan yeni bir vesayet düzeninin kurulması

SHABER3.COM


Gazeteci Çiğdem Toker, belediyelerde belli bir tutarın üzerindeki ihalelerin onay makamını Cumhurbaşkanı olarak belirleyen bir değişiklik hazırlığı yapıldığını yazdı.

"Yerel seçim sonuçlarını ‘okuma' tartışmaları uzun sürecektir. Bu doğal. Ülkenin her yerinden birbirinden farklı hikayeler akıyor” diyen Toker, “İstanbul ve Ankara yönetiminin çeyrek yüzyıl sonra ‘kaybedilişi', bu yerel seçimin en önemli sonucudur" ifadesini kullanıyor.

Erdoğan'ın seçimlerden kısa bir süre önce söylediği “Alsalar da yürütemeyecekler. Niye yürütemeyecekler? Bunlar oradaki personelin maaşını dahi ödeyemeyecekler. Hepsinin şu anda künyeleri, bütün belediyelerin şu anda borçları hepsi elimizde mevcut” sözlerine dikkat çeken yazar, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Bugünlerde İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir genelge hazırlığından söz ediliyor. Belli bir tutarın üzerindeki ihalelerin onay makamını Cumhurbaşkanı olarak belirleyen bir değişikliğin hazırlığı yapılıyormuş. Böylece muhalefete geçecek yerel yönetimlerdeki yatırımlar söz konusu olduğunda karar süreçlerinde yetki (örneğin falanca değil filanca müteahhidi seçme) Beştepe'ye ait olacak.”
<< Önceki Haber Belediyelerde yüksek ihalelere Erdoğan onayı getirilecek Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER