Belediyelerden alınan online randevular karaborsada


Berlin Eyaleti'nde ilçe belediyelerine işi düşenler online randevu alıyorlar. Bu yöntem kabul görmüş durumda zira randevu almadan gidildiğinde vatandaş saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Bu sıkıntıyı bilen sahtekarlar da boş durmuyor.

Parlamentoya sunulan bir soru önergesine verilen cevapla birlikte Berlin'in belediyelerinden bazılarında online randevuların karaborsaya düştüğü ve bazı kişilerin internet üzerinden bol bol randevu rezervasyonu yaparak, bunları daha sonra ihtiyacı olanlara para karşılığında sattığı kamuoyuna yansıdı.

Tagesspiegel gazetesi, rezervasyon sistemini ticarete dönüştürmeye kalkan bazı uyanıkların en çok ikametgah bildirimi ve otomobil ruhsatı randevularını bolca bloke ettiğini kaydetti. Sahtekarların çok sayıda online randevu tarihini kapatmasıyla birlikte vatandaş randevusunu çok daha ileri bir tarihe almak zorunda kalıyor ancak işi aceleyse kendisine sunulan karaborsa ticarete itiraz etmeyerek işini halletmeyi tercih ediyor.

Berlin Senatosu online randevularda sahtekarlık yapıldığı tespitini incelemeye aldı, sahtekarlığın önüne geçebilmek için çare araştırılıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Belediyelerden alınan online randevular karaborsada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER