Belediyenin yaptığı Timsah Arena ile 200 okul, 20 hastane yapılabilir


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 600 milyon liraya yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Aralık Pazartesi günü açılışını yapacağı Timsah Arena Stadı tam donanımlı 200 okul ve 20 hastane yapılabileceği belirtildi.

Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, sendika binasında basın toplantısı düzenleyerek yapılan israfa dikkat çekti. Türkoğlu, stat resminin yanına 200 okul ve 20 hastane fotoğrafı koydurduğu dev pankartlar eşliğinde açıklama yaptı.

"TİMSAH ARENA EŞİTTİR 200 OKUL VEYA 20 HASTANE"

Bursa'da yılan hikâyesine dönen Timsah Arena stadyumunun 21 Aralık'ta açılacağını hatırlatan Türkoğlu, şöyle konuştu: "Timsah Arenanın maliyeti ile ilgili çok çeşitli rakamlar konuşulsa da en düşük verilen rakam 500-600 milyon TL'dir. Bu rakamın karşılığı ise 24 derslikli tam donanımlı 200 okul demektir. Yine bu rakamın karşılığı 100 yataklı tam teşekküllü 20 hastane maliyetine denktir. Bursa'nın en önemli problemleri sıralamasında ilk akla gelen iki sorun eğitim ve sağlıktır. Bugün Bursa merkezde neredeyse okullarımızın tamamı ikili öğretim yapmakta ve sınıf mevcutları ortalama 32'dir. Öğrencilerimiz sabah namazından önce okula gitmekte, yatsı namazından sonrada 2 saat daha ders görmektedir."

Okulların hizmetli, memur ve teknik donanım eksiklerine dikkat çeken Türkoğlu, okullar arasındaki mesafe nedeniyle servis ücreti ödeyemeyen öğrencilerin yürümek zorunda kaldığını kaydetti. Bursa eğitiminde son 15 yılda herhangi bir alanda kayda değer bir başarı gözükmediğinin altını çizen Türkoğlu, eğitimde fırsat eşitliğinin Bursa için hayal olduğunu vurguladı.

"KAYNAKLARIN KEYFİ KULLANILMASI BURSA'NIN GELECEĞİNDEN ÇALMAKTIR"

Sağlık alanının da problem olduğunu belirten Türkoğlu, "Bursa yoğun bakım hastalarını çevre illere göndermek zorunda kalmakta, bazen normal muayene randevuları 15-20 gün sonraya verilebilmektedir. Acil servislerdeki kuyruklar ise tam bir utanç vesikasıdır. Hal böyle iken, kaynaklarımızın öncelik sıralaması yapılmadan keyfi kullanılması Bursa'nın geleceğini çalmaktadır." diye konuştu.

"BURSA BİR DAHA BÖYLE KEYFİLİKLER YAŞAMAMALI"

Türkoğlu, şöyle devam etti: "36 kez açılış tarihi verilen 1,5 yılda bitecek denilirken 5,5 yıl süren mevcut Atatürk Stadyumu 2008 yılında 10 milyon TL harcanarak UEFA kriterlerine uygun hale getirildiği halde bu stadyumu yapmak ve açmak tam anlamıyla bir keyfilik ve sorumsuzluk örneğidir. Yılda yalnızca 17 kez maç oynanacak bir stada Bursalıların geleceğinden çalarak 600 milyon TL yatırmak vicdanide değildir."
CİHAN
<< Önceki Haber Belediyenin yaptığı Timsah Arena ile 200 okul, 20 hastane... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER