Bengü Türk'ün Türksat'tan indirilmesi Meclis gündemine taşındı


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Basına baskı ve sansürün son zamanlarda hiç olmadığı kadar arttığını dile getiren Sezgin Tanrıkulu, "Gazeteciler hakkında davalar açılmakta, gazeteciler hapis cezaları yatmakta, hükümete muhalif televizyon kanallarına ya el konulmakta ya da kapatılmak zorunda bırakılmaktadır. İpek Grubu'na bağlı kanallara kayyım atandıktan sonra iflas gerekçesiyle kapatılmıştı, IMC TV Savcılık kararı ile karartıldı. Bu kanallara son olarak Bengü Türk TV eklenmiştir. Bengü Türk TV Türksat anlaşma şartlar nedeniyle kapandığını açıklamıştır." dedi.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

Hükümete muhalif kanalların birer birer karartılması hususunda herhangi bir tasarrufunuz bulunmakta mıdır? Yoksa bunların tamamı bir tesadüf müdür?

TÜRKSAT'ın ve diğer platformların hükümete muhalif kanallarla sözleşmelerin feshedilmesi için talimat aldıkları iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu talimatı kim ya da kimler vermiştir?

Hükümete yakın medya gruplarında dahi aykırı sesler hemen kesilirken, en ufak eleştirilerde kişiler işlerinden olurken, Türkiye'de basın özgürlüğü var mıdır?

Kayyum tarafından yönetilen TV kanalları ve gazetelerin kapatılması kayyumların görevini kötüye kullandığını mı göstermektedir?

Kayyum atanan medya organlarında kaç gazeteci ve televizyoncu işten çıkarılmıştır? Bu kişilerin sözleşmelerinin feshedilme gerekçesi nedir?

Son 10 yılda yayın hayatına veda eden televizyon kanalı ve ulusal gazete sayısı kaçtır? Bu kanallar ve ulusal gazeteler hangileridir? CİHAN
<< Önceki Haber Bengü Türk'ün Türksat'tan indirilmesi Meclis gündemine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER