Berat Albayrak bir yıl sonra geri döndü...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 2 2021
Berat Albayrak bir yıl sonra Hazine Bakanlığı’na geri döndü
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak görevinden istifa etmesine karşın kendisine yakın isimler ekonomi yönetiminde yerlerini korumuştu. Albayrak'ın istifasın takip eden süreçte gerçekleşen görevden alma ve atamalar ise dikkat çekti. Görevden alınan kişilerin koltuklarını devrettikleri kişilerin ortak özelliği Berat Albayrak idi.
Bu durumla ilgili ilk dikkat çekici atama 20 Mart 2021'de gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Naci Ağbal, atandıktan yaklaşık 4,5 ay sonra, Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alındı.
Ağbal'ın yerine eski AKP Milletvekili Prof Dr Şahap Kavcıoğlu getirildi. Böylece, Cumhuriyet tarihinde ilk kez, Merkez Bankası’na 20 ay içinde dördüncü başkan atanmış oldu.
Şahap Kavcıoğlu’nun tez danışmanı, son dönemde devlet yönetiminde, Merkez Bankası’nda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK), kamu ve özel banka yönetimlerinde yer alan isimlerde hep imzası olan Türkiye Varlık Fonu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Borsa İstanbul’un Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr Erişah Arıcan'dı.

Arıcan, aynı zamanda eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da doktora tezi danışmanıydı. Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyesi olan Arıcan, Albayrak’ın istifasının ardından da Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu.
Arıcan’ın tezlerine danışmanlık yaptığı Murat Uysal ve Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası’nda son iki yılda atanan dört başkandan ikisi oldu.
Kendi şirketinden Ticaret Bakanlığı’na ürün sattığı ortaya çıkan Ruhsar Pekcan, 21 Nisan 2021'de Ticaret Bakanlığı görevinden alındı. Pekcan'ın yerine eski AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok3.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı4.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!5.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu
6.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası7.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?9.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay10.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakı...

Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önc...

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!

13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onlar...


