Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde heykeli tahrip edildi

Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde heykeli tahrip edildi

İZMİR (CİHAN)- İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde geçen hafta açılan Berkin Elvan Parkı'nda yer alan Berkin Elvan heykeli tahrip edildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

1 Mart 2015 günü Yaka Mahallesi'nde törenle açılan parkın girişinde yer alan bronz heykel, Elvan'ın ölüm yıldönümü sabahında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından taşla tahrip edildi. Heykelin başı ve yüzü parçalandı, yerinden sökülmek istendi. Haber verilmesi üzerine Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, heykel üzerinde parmak izi çalışması yaptı. Failleri tespit etmek için soruşturma başlatıldığı, bölgede bulunan güvenlik kameralarının kayıtlarının incelemeye aldığı bildirildi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de saldırıyı kınayarak, "Bugün 11 Mart 2015, Berkin Elvan bir daha öldürülmek istendi. Güzelbahçe'de Yaka Mahallesi'nde yaptığımız çocuk parkında, ismini koyduğumuz Berkin Elvan Parkı'nda, karanlıktan cesaret alan, IŞİD militanlarıyla eşit düzeyde, onların yaptığını yapan vandalistler, gecenin karanlığına sığınıp Berkin Elvan'ı bir kere daha öldürmeye çalıştılar. Sanıyor musunuz ki sizin kayalarınız Berkin Elvan'ı öldürecek? Siz bozacaksınız, biz yapacağız. Söz verdik buranın halkına, Berkin Elvan'ın ismi burada yaşayacak. Yapılan bir hainliktir, ayıptır. Bir insanın ölüm gününde bu yapılmaz. Yapanları lanetliyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde heykeli tahrip edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER