Berkin Elvan'a ölüm yıl dönümünde anma töreni

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan için tören anma töreni düzenlendi. Mezarı başında Berkin'in annesi Gülsüm Elvan ise baygınlık geçirdi.

Berkin Elvan'a ölüm yıl dönümünde anma töreni

Gezi Parkı olaylarında 16 Haziran 2013’de yapılan müdahalede Okmeydanı’nda gaz bombası fişeğiyle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 269 gün sonra hayat mücadelesini kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıl dönümünde anma töreni düzenlendi. İlk tören Okmeydanı Cemevi'nde düzenlendi. Törene katılanlara yemek verildi.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Bugün Berkin'imizin yıl yemeği var. Ondan sonra da örf adetlerimize göre mezarına gitmeyi düşünüyoruz" dedi. Bugün ülkede adaletin olmadığını söyleyen Sami Elvan, "Hala Berkin'in katillerinin ortada olmadığını görüyoruz. Hala Berkin'in katilleri hayatlarını devam ettiriyor. Ama bizim çocuğumuz ortada yok. Herkesin bu davanın peşinde olmasını istiyorum" diye konuştu.

Törene  CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP'li Umut Oran, Sezgin Tanrıkulu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Berkin Elvan’ın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Okmeydanı girişi Berkin Elvan’ın fotoğraflarından oluşan pankartlarla süslendi. Anma töreninin ardından cemevinde toplanan kalabalık, Feriköy Mezarlığına yürüdü.



HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kutuplaşma ve kamplaşma istemediklerini söyledi. Demirtaş, “Bizim Berkin Elvan’ın intikamını alma gibi bir yaklaşımımızın olmaması lazım. Ama Berkin Elvan gibi evlatlarımızın böyle açık, aleni bir şekilde katliamını durdurmak için de bu ülkede artık hukuku, kurumsallaşmış bir demokrasiyi ve kucaklaşmayı hakim kılmamız lazım. Bizim arkasına sığınacağımız kavram intikam değil, hukuk çerçevesinde hesap sormak olmalıdır.” dedi. 

Öte yandan Okmeydanı ve çevresinde polis ekiplerinin olmaması dikkat çekti.

ANNESİ DAHA FAZLA DAYANAMADI

Gezi Parkı olaylarında başından yaralanarak hayatını kaybeden Berkin Elvan, mezarı başında anıldı. Anne Gülsüm Elvan, oğlunun mezarı başında bayıldı
<< Önceki Haber Berkin Elvan'a ölüm yıl dönümünde anma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER