Berkin Elvan'ın mezarına yürümek isteyen gruba müdahale

Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde gerginlik yaşandı.

Berkin Elvan'ın mezarına yürümek isteyen gruba müdahale

Gezi olaylarında başına gaz bombası isabet eden Berkin Elvan 269 gün komada kaldıktan sonra geçtiğimiz yıl 11 Mart’ta hayatını kaybetmişti. Berkin Elvan için Okmeydanı’nda düzenlenen anma töreninde gerginlik yaşandı. 

OKMEYDANI KARIŞTI
Berkin Elvan ölüm yıl dönümünde Okmeydanı'nda vurulduğu yerde anıldı. Kalabalık anmanın ardından Elvan'ın mezarının bulunduğu Feriköy Mezarlığı'na yürümek istedi. Ancak polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Yolu TOMA'lar ile kesen polis, gruba müdahalede bulundu. Tazyikli su ve gaz bombalı müdahale sonrası grup ara sokaklara kaçtı.



POLİS MÜDAHALE ETTİ
Gezi Parkı merdivenlerine kırmızı boya dökerek eylem yapan gruba polis müdahale etti.
Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle yaklaşık 10 kişilik grup, Gezi Parkı merdivenlerinde eylem yapmak istedi. Pankart açan grup, merdivenlere de kırmızı boya döktü. Polis, gruba müdahale etti. Grup üyeleri yaka paça gözaltına alındı.



BERKİN ELVAN HEYKELİNE SALDIRI
İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde geçen hafta açılışı Berkin Elvan Parkı'ndaki Berkin Elvan heykeli, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. 1 Mart günü Güzelbahçe'nin Yaka Mahallesi'nde törenle hizmete giren Berkin Elvan Parkı'nın girişinde yer alan bronz kullanılarak yapılmış Berkin Elvan heykeli,, annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan'ın da katıldığı törenle açılmıştı. Elvan'ın ölüm yıl dönümü olan bu sabaha karşı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, heykeli, taşla vurarak tahrip etti. Heykelin başı ve yüzü kırıldı, yerinden sökülmek istendi. 

AJANSLAR
<< Önceki Haber Berkin Elvan'ın mezarına yürümek isteyen gruba müdahale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER