Berlusconi hastaneye kaldırıldı

İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye yattı.

Berlusconi hastaneye kaldırıldı

İtalyan basınının aktardığı bilgilere göre, 79 yaşındaki siyasetçi kalp yetmezliği nedeniyle Milanodaki San Raffaele Hastanesinde tedavi altına alındı. Forza Italia (Haydi İtalya) partisinin lideri Silvio Berlusconinin birkaç gün hastanede müşahede altında tutulacağı ve kesin bulgular için bazı testler yapılacağı belirtildi.  Ülke siyasetinin son 22 yılına damga vuran Berlusconi, son olarak Pazar günü yapılan kısmi yerel seçimlerde görülmüştü. Aynı gece Romadaki evinde rahatsızlandığı kaydedilen Berlusconinin,  ertesi gün Milanoya dönerek doktorlarının tavsiyesi üzerine bu sabah hastaneye yattığı kaydedildi. 


Aşırı stres yaşadı

Hastanedeki özel bir süitte kalan Berlusconinin son günlerde aşırı stres altında olduğu aktarılan bilgiler arasında. Nitekim Berlusconinin partisi, aralarında Roma, Milano, Torino, Bologna ve Napoli gibi büyükşehirlerin de bulunduğu seçim bölgelerinde hezimete uğramıştı. Hastaneden yapılan açıklamada da deneyimli siyasetçinin bir kalp yetmezliği sorunu yaşadığı doğrulanarak, Kesin tanı ve tedavi stratejileri önümüzdeki günlerde belirlenecektir dendi.  


Endişelenecek bir durum yok

Forza Italia partisinden yapılan açıklamada ise, Berlusconinin hastaneye yatışının önceden belirlenmiş olduğu belirtilerek, Ciddi ya da endişelenecek bir şey yok denildi.  Berlusconiye şimdilik cerrahi bir müdahale düşünülmediği de bildirildi.Silvio Berlusconi, Aralık ayında da aynı hastaneye kalp pili değişimi operasyonu için yatmıştı.



DHA
<< Önceki Haber Berlusconi hastaneye kaldırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER