Beşiktaş'ta transfer hesabı şaştı

Beşiktaş yeni transfer ettiği oyuncular için 6.4 milyon Euro harcarken, başta Sosa olmak üzere sattığı ve kiraya verdiği 11 oyuncudan toplam 11.6 milyon Euro kazandı.

Beşiktaş'ta transfer hesabı şaştı

Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, transfer sezonunu en hareketli geçiren kulüplerin başında geldi.
Gidenler ve gelenlerle birlikte toplam 23 futbolculuk bir transfer sirkülasyonu yaşayan Siyah- Beyazlılar 11 futbolcu gönderip 12 oyuncu aldı.

TRANSFER HEDEFİ ŞAŞTI

Sezon bitiminde şampiyon kadronun korunup sadece 2 stoper, sol ve sağ bek alınarak transferin kapatılacağını açıklayan Başkan Fikret Orman'ın bu düşünceleri ortaya çıkan tablo ile tam tersine döndü.
Şampiyon olan takımdan ayrılmak isteyen Gomez, Sosa ve Gökhan Töre'yi kalmaya ikna etme sürecinin uzaması ve bu oyuncuların her şeye rağmen ayrılması bütün transfer planlarını alt üst etti. Teknik direktör Şenol Güneş, yeni sezon için yaptığı planlamada önemli yer edinen Sosa, Gomez ve Töre'nin ayrılmasıyla tüm kadro yapılanmasını sil baştan yapmak zorunda kaldı.
Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Adriano gibi beklerin alınması bir transfer başarısı olarak görülürken stoper ve 10 numaranın alınmayışı uzun lig ve Avrupa maratonunda eleştiri konusu olmaya şimdiden aday.
Aboubakar, Gökhan İnler ve Talisca transferleri de taraftarları bir hayli heyecanlandıran transferler olarak dikkat çekti.

İLK HEDEF STOPERDİ AMA ALINAMADI

Her ne kadar sol ve sağ beke mevkilerindeki en iyi oyuncular alınsa da Siyah-Beyazlıların transferde ilk hedefi takıma 2 yeni stoper kazandırmaktı ve bu Şenol Güneş'in birinci isteğiydi.
Ancak Mayıs ayında başlayan stoper arayışları ve belirlenen onlarca adaylardan hiçbiri transfer edilemedi. Devam eden UEFA-FFP kuralları gereği oyuncu satmak zorunda olan yönetim Gökhan Töre'yi 3.5 milyon Euro'ya West Ham'a kiralasa bile buradan gelen para doğrudan stoper transferi için yeterli olmadı. Genel olarak kiralık sözleşmeler üzerinde duran Beşiktaş yönetimi 6 -10 milyon Euro bandında olan stoperler için yeterli kaynağa sahip değildi. Hatta Şenol hocanın çok istediği Serdar Aziz için istenilen 4.5 milyon Euro'ya bile hayır denildi ve başka stoperlere bakıldı.

Daha ucuza ve kiralama yöntemi ile el sıkışılan stoperler ise teknik direktör Şenol Güneş'in onayından geçmediği için stoper transferi devre arasına kaldı.

Transferin son gününde geçen sezon gönderdiği Atınç Nukan'ı Leipzig'ten kiralayan Siyah-Beyazlılarda, Şenol Güneş, Tosic'i de tamamen stoper kontenjanına kaydırarak bu soruna geçici bir çözüm bulacak. Aslında Marcelo, Rhodolfo ve kiralık gelen Atınç'a rağmen, Güneş'in bu bölgedeki ihtiyacı karşılanmadı..

10 NUMARA KİM OLACAK?

Şenol Güneş'in stoperden sonraki en büyük sıkıntısı şüphesiz 10 numara pozisyonu için olacak.
Tecrübeli hoca Jose Sosa'nın takımdan ayrılmasıyla bir anda ortaya çıkan 10 numara boşluğunu Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup, Talisca ve Gökhan İnler arasından seçeceği oyuncu ile doldurmaya çalışacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN KİM ELENECEK?

12 oyuncunun takıma katılmasıyla Süper Lig için 26 kişilik geniş bir kadroya sahip olan Şenol Güneş Şampiyonlar Ligi'ndeki sınırlamalar nedeniyle epey sıkıntı yaşayacak.

2016-2017 sezonu için kadrosunu 26 futbolcudan oluşturan Beşiktaş, UEFA'nın uyguladığı kısıtlamalar gereği Şampiyonlar Ligi'ne 23 kişilik bir liste verebilecek. Siyah-Beyazlılar listenin 4'ünü altyapı, 4'ünü de Türkiye'de yetişmiş oyuncudan kurmak zorunda. Geri kalan 15 oyuncu ise mevcut kadronun içinden seçilecek. Altyapı kontenjanı için Atınç Nukan ve Necip Uysal'ın yanına 2 genç oyuncu ekleyecek olan Şenol Güneş, Türkiye'de yetişmiş oyuncu kontenjanını Gökhan Gönül, Caner Erkin, Tolga Zengin ve Utku Yuvakuran ile tamamlayacak.

6 A Takım oyuncusunu bu iki kontenjana yazacak olan tecrübeli hoca 15 futbolcuyu geriye kalan 20 kişilik listeden seçecek. Bu durumda da 5 futbolcu Şampiyonlar Ligi'nin dışında kalacak. İlk etapta sakatlığı bir türlü geçmeyen ve 5. kez ameliyat olma durumu ortaya çıkan Veli Kavlak ile geleceğe yatırım olarak alınan Oğuzhan Aydoğan, listeden silinecek iki isim olarak görülüyor.
Transfer edilen oyuncular mevkilerine göre değerlendirildiğinde de, henüz Şenol Güneş'ten tam geçer not alamayan Aras Özbiliz ile Kerim Frei'n da liste dışı kalması kuvvetli bir ihtimal.
Bu dört futbolcu haricinde listenin dışına alınacak son isim ise Şenol Güneş'i bir hayli düşündüreceğe benziyor.
YENİ BEŞİKTAŞ
İşte Beşiktaş'a transfer döneminde gidenler - gelenler ve 2016 -2017 kadrosu
GİDENLER
Mario Gomez- Gökhan Töre - Jose Sosa - Alexander Milosevic - Alexis Delgado -Mustafa Pektemek - Serdar Kurtuluş - İsmail Köybaşı - Denys Boyko - Günay Güvenç - Pedro Franco
GELENLER
Aras Özbiliz - Fabricio Ramirez - Gökhan Gönül - Adriano Correia - Oğuzhan Aydoğan - Utku Yuvakuran - Anderson Talisca - Vincent Aboubakar - Caner Erkin - Gökhan İnler - Atınç Nukan - Ömer Şişmanoğlu
2016 -2017 TAKIM KADROSU: 
Kaleciler: Tolga Zengin - Fabricio Ramirez - Utku Yuvakuran
Defans: Marcelo Guedes - Luiz Rhodolfo - Dusko Tosic - Atınç Nukan - Gökhan Gönül - Andreas Beck - Caner Erkin - Adriano Correira
Orta Saha: Atiba Hutchinson - Oğuzhan Özyakup - Tolgay Arslan - Necip Uysal - Gökhan İnler - Veli Kavlak - Oğuzhan Aydoğan - Ricardo Quaresma - Olcay Şahan - Anderson Talisca - Kerim Frei - Aras Özbiliz 
Forvet: Cenk Tosun - Vincent Aboubakar - Ömer Şişmanoğlu 
(Sakatlığı bir türlü geçmeyen ve 5. kez ameliyat kararı alınan Veli Kavlak'ın sözleşmesinin dondurulma ihtimali var )
11.6 MİLYON EURO GELİR 6.6 MİLYON EURO GİDER
Beşiktaş yeni transfer ettiği oyuncular için 6.4 milyon Euro harcarken, başta Sosa olmak üzere sattığı ve kiraya verdiği 11 oyuncudan toplam 11.6 milyon Euro kazandı.
<< Önceki Haber Beşiktaş'ta transfer hesabı şaştı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER