Beyoğlu Belediye Başkanı ve ailesi, patlamanın olduğu yere karanfil bıraktı


İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısının olduğu yere gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve ailesi, ölenlerin anısına karanfil bıraktı. Terörün amacının korkutmak olduğuna vurgu yapan Demircan, "Bu hedefe boyun eğmemek, ıskalatmak, hayatımıza sahip çıkmak ve normal yaşantımızı devam ettirebilmek için İstiklal Caddesi'ndeyiz." dedi. Bazı dernek üyeleri ve başkanları da olay yerine gelerek dayanışma çağrısı yaptı.

İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısının gerçekleştiği yer gün boyu ziyaretçi akınına uğradı. Olay yeri Türk bayrakları ile donatıldı. Ziyaretçiler ölenlerin anısına karanfil ve zeytin dalı bıraktı. Öğleden sonra da Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, eşi ve çocukları ile patlamanın olduğu yere geldi. Beyaz ve kırmızı karanfiller bırakan Demircan'a bazı dernek yöneticileri ve üyeleri de destek verdi.

Patlama alanında açıklama yapan Demircan, şunları söyledi: "Terör korku üzerinden insanımızı yıldırmak, bastırmak, onların hayatlarını durdurmak, adeta onların hürriyetlerini ellerinden almak için gayret ediyor. Bunu sadece Taksim'de değil, İstiklal Caddesi'nde değil, Türkiye'nin dört bir yanında yapıyor. Bu hedefe boyun eğmemek, ıskalatmak, hayatımıza sahip çıkmak ve normal yaşantımızı devam ettirebilmek için İstiklal Caddesi'ndeyiz. İstiklal Caddesi'nde sahip çıkmak aslında istiklalimize sahip çıkmak anlamına geliyor. Ülkemizin gelişmesine, büyümesine tahammül edemeyenler terör üzerinden bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Teröre teslim olmayacağız. Vatandaşım da esnafım da 'burada işe yapmayacağımı bilsem de işime geldim, kimseye boyun eğmeyeceğim, teröre diz çökmeyeceğim' diyor. Bugün ailemle, çocuklarımla buraya vakit geçirmeye geldim."

Demircan, daha sonra esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
CİHAN
<< Önceki Haber Beyoğlu Belediye Başkanı ve ailesi, patlamanın olduğu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER