Bharara'dan iptal edilen üniversite etkinliğine tepki: Eğer Türkiye müdahale edebiliyorsa...

ABD’nin köklü eğitim kurumlarından Columbia Üniversitesi, Türkiye’de düşünce özgürlüğüne yönelik baskıların konuşulacağı paneli AKP hükümetinin baskıları sebebiyle iptal ederken, kuruma çok sayıda ünlü isim tepki gösteriyor.

SHABER3.COM

New York merkezli Human Rights Foundation (İnsan Hakları Vakfı- HRF) Pen Amerika ile birlikte Columbia Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 4 Nisan'da Türkiye’deki ifade özgürlüğüne yönelik olumsuz gelişmelerin konuşulacağı bir panel organize etti. 

BÜYÜKELÇİLİK BASKI YAPTI, PANEL İPTAL EDİLDİ

Üniversitenin New York’taki kampüsünde yapılacak olan panelin moderatörlüğünü Washington’un en bilinen Türkiye uzmanlarından Steven Cook yapacaktı. Ancak bilinmeyen bir sebeple etkinlik son anda iptal edildi. 

Katılımcılar arasında Türkiye Araştırmaları Merkezi’nden Sinan Ciddi ve AFSV direktörü Alp Aslandoğan'ın olması sebebiyle büyükelçiiğin baskısıyla iptalin gerçekleştiği öne sürülürken olayın basına yansımasıyla tepkilerin merkezi üniversite yönetimi oldu.

KASPAROV'UN TEPKİSİNİ BHARARA YORUMLADI

Dünya Satranç Şampiyonu Gary Kasparov'un "İnsan hakları Türkiye'deki gibi ABD'de de mi konuşulamayacak?" şeklinde tepki gösterip üniversiteden açıklama istedi. 

Kasparov'un tweetini yorumlayan, Türkiye'nin yakından tanıdığı eski New York Güney Bölge Savcısı Preet Bharara da konuyla ilgili şu yorumda bulundu:

"Eğer Türk Hükümeti insan haklarıyla ilgili bir etkinliğe Columbia Üniversitesi'nde bile müdahale ediyorsa ve üniversite de buna boyun eğiyorsa bu çok rahatsız edici bir durum. Bir Columbia Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olarak geniş ve dürüst bir açıklama görmek isterim."

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Bharara'dan iptal edilen üniversite etkinliğine tepki:... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER