Bıçaklanan Alman belediye başkanı: Irkçı saldırı beni yıldıramayacak


Almanya'da Köln Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesine saatler kala, "yabancı ve göçmen dostu politikaları" yüzünden ırkçı saldırıya uğrayan Henriette Reker açık bir mektup yayınladı. Reker mektubunda kendisine verilen destek ve edilen dualardan dolayı teşekkür etti ve "Saldırı beni yıldırmayacak. Vatandaşlarımla olmaya devam edeceği.m" dedi.

Başkan Reker, bıçaklı saldırıya uğramasından üç hafta sonra, bir açık mektup yayınlayarak destek ve dualarından ötürü tüm Kölnlülere teşekker etti.

Reker, 18 Ekim'de yapılan Köln Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriden bir gün önce, 17 Ekim Cumartesi günü pazarda seçim çalışması yaparken ırkçı Frank S.'nin bıçaklı saldırısına uğrayarak boynundan ağır şekilde yaralanmıştı.

Çevresindekilerin saldırganı durdurması sayesinde hayatta kalan ve Köln Üniversite Hastanesi'nde geçirdiği iki ameliyattan sonra bir süre komada kalan Reker, tamamen iyileşmek için biraz daha dinlenmeye ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Köln Sosyal İşler ve Uyum Müdür iken bağımsız şekilde başkanlığa adaylığını koyan ve Hıristiyan Demokratlar, Yeşiller, Hür Demokratlar başta olmak üzere beş parti tarafından desteklenen Reker, 18 Ekim'deki seçimlerde yüzde 52,6 gibi yüksek bir oy oranıyla Köln'ün ilk kadın başkanı seçilmişti.

Saldırgan Frank S, kadın siyasetçiye "Mülteci ve göçmen dostu politikaları yüzünden" saldırdığını itiraf etmişti. 90'lı yıllardan beri Neonazi grupların içinde aktif olduğu tespit edilen Frank S.'le ilgili dosya iç güvenlik meselesi kabul edildiği için konuyu Federal Başsavcılık soruşturuyor.

Başkan Reker'in açık mektubunu Köln Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi yayınladı. Merkez, ağır yaralanmaya rağmen Reker'in durumunun iyiye gittiğini, görevinin başına geçmek için güç topladığını aktardı.

DİLEK VE DUALARINIZLA VERDİĞİNİZ DESTEKTEN ÇOK ETKİLENDİM

Reker, durumundan endişe edip iyiye gitmesi için dilekte bulunanları görmenin kendisini çok etkilediğini söylediği mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Beni sevdiğinizi, dualarınızla bana destek verdiğinizi görmek beni çok etkiledi. Kocam ve tüm ailem adına da endişe ve acımızı paylaştığınız için size çok teşekkür ediyorum. O yüksek tehlike anında beni korumak için kendini siper eden ve saldırgana müdahale edenlere kalpten teşekkür ediyorum." Kendini siper edenlerin de yaralanmasından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Reker, bu kişilere de acil şifa diledi.

Reker, kendisine oy veren veya vermeyen herkese teşekkür ettikten sonra güvenlerini boşa çıkarmayacağını da sözlerine ekledi. Köln Büyükşehir Belediye Başkanı, görevine ne zaman başlayacağını bir basın toplantısıyla bildireceğini açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Bıçaklanan Alman belediye başkanı: Irkçı saldırı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER