Biden'den önce zırhlı araçları geldi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Joe Biden ve ekibinin Türkiye'ye gelişi öncesi 2 nakliye uçağı ile 5 kurşun geçirmez araç getirildi.

Biden'den önce zırhlı araçları geldi

Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu'na katılacak Joe Biden, Cuma günü İstanbul'a gelerek hükümet ve sivil toplum yöneticileriyle bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek olan Biden'ın çantasında IŞİD ile mücadele, Irak'taki Türk askerinin varlığı ve Suriye'deki gelişmelerden oluşan 3 ana dosya bulunduğu belirtiliyor.

NAKLİYE UÇAKLARI İÇİNDE 5 ARAÇ GETİRİLDİ

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden gelmeden günler öncesinden hazırlıklar başladı. Özellikle güvenlik konusunda sıkı tedbirler alındı. ABD'ye ait askeri iki kargo uçağı Atatürk Havalimanı'na indi. Uçaklar indikten sonra Atatürk Havalimanı apronuna eşyaları taşımak için çok sayıda araç geldi. Uçağın altında uzun araç konvoyu oluştu. Apronda yan yana park eden uçaklardan malzemeler ile korumalarının kullanacağı zırhlı araçlar ve Biden'ın kullanacağı kurşun geçirmez 5 araç indirildi. Özel yapım araçların indirilişinde gösterilen titizlik dikkat çekti. Bunun yanı sıra çok sayıda ekibin de malzemeleri de Türkiye'ye getirildi. Personeller tarafından uçaklardan indirilen eşyalar aprona getirilen kamyonlara yüklendi.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Biden'den önce zırhlı araçları geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER