Bilardoda finalin adı Saygıner-Çapak

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda finalin adı belli oldu.

Bilardoda finalin adı Saygıner-Çapak

Manavgat'taki Sueno Otel'de yapılan şampiyonada dün akşam oynanan finalde kadınlarda şampiyonluklara ambargo koyan Gülşen Degener, Ayşegül Fendi'yi 30-16 mağlup ederek mutlu sona ulaşmıştı. Gençlerde ise Arda Güngör, zorlu bir maçtan sonra Ahmet Talha İşcan'ı 30-28 yenerek 1. etabın şampiyonu olmuştu.

Bu sabah ise milli sporcular Semih Saygıner ile Hakan İncekara, erkekler yarı final ilk maçında karşılaştı. Saygıner, iyi başladığı maçta ilk ıstakalarında yüksek sayılar çekti ve devreye farklı bir şekilde önde girdi. 12 sayılık seri yakalayan Semih Saygıner ikinci yarı üst üste boş atışlar yapınca Hakan İncekara fırsatı değerlendirdi ve farkı kapattı. Çok zor bir noktadan gelen ve aradaki farkı kapatmayı başaran Hakan İncekara skoru 33-31'e kadar getirdi.

Saygıner 37-31 öne geçti. Karışılıklı sayısız atışlar ile mücadele devam etti. İncekara 3 sayı alarak durumu 37-34 yaptı. Saygıner 40 sayıya ulaşan ilk sporcu oldu. İncekara açılış yaparak 3 sayı daha aldı ama 40'a ulaşıp maçı penaltılara götüremedi. Mücadeleyi 22 ıstakada 40-37 kazanan Semih Saygıner ilk finalist oldu. Bu arada mücadele sırasında bir kez topa dokunan ve faul yapan Saygıner kariyeri boyunca ilk kez faul yaptığını belirtti.

Yarı finalin diğer ayağında, Tolgahan Kiraz'ı 24 ıstakada 34-40 mağlup eden Mehmet Can Çapak finale kaldı.

Semih Saygıner ile Mehmet Can Çapak'ın Final müsabakası saat 16.00'da oynanacak.

<< Önceki Haber Bilardoda finalin adı Saygıner-Çapak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER