Bilişim şirketleri çalışanlarından en çok istikrar bekliyor


Teknoloji firmalarının teknik üstünlük için birbirleriyle kıyasıya yarıştığı bilişim dünyasında öğrenciler, sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Fatih Üniversitesi'nin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün son sınıf öğrencileri, bitirme tezi olan projelerini bilişim uzmanı sektör temsilcilerine sundu. Firma temsilcileri, bu alanda çalışacak yeni mezunlarda kararlılık ve kendini yetiştirebilme becerileri yanında en önemli özellik olarak istikrarlı ve vefalı olmayı beklediklerini dile getirdi.

Fatih Üniversitesi İnovasyon Günü (FÜBİG) bilişim sektörünün önde gelen firmalarının temsilcileri ile üniversite öğrencilerini bir araya getirdi. Öğrenciler için hem kariyer hem de sektör hakkında ilk ağızdan bilgi sahibi olma anlamına gelen buluşmada üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan son sınıf öğrencilerinin bitirme projeleri görücüye çıktı. Kendi yazılım programları ile hazırlanan altyapı projelerini uzmanlara anlatan öğrenciler, firma temsilcileriyle fikir alışverişinde bulundu. Bazı firmalar beğendikleri projeler için öğrencilere kariyer imkanı da sağlayacağını duyurdu.

'PERSONELLE UZUN SOLUKLU ÇALIŞMAK İSTİYORUZ'

Bilişim sektöründe faaliyet gösteren Vendeka isimli şirketin genel müdürü Erhan Ark, projeleri uygulama öncesi birer numune olarak gördüklerini ve bu alanda çalışmak isteyen kararlı ve kendini yetiştirmeye açık olanlarla çalışmak istediklerini söyledi. Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) yapan firma olduklarını ve bu sayede Türkiye'nin 900 milyon dolarlık dış alımdan kurtulduğunu belirten Ark, bu alanda yetişecek Türk mühendislerinden beklentilerinin okulda aldıkları eğitimle dışarıdaki araştırma ve fikirleri harmanlamaları olduğunu anlattı. Firma olarak kendilerinin bu anlamda öğrencilere mentörlük sağlamaya çalıştıklarını belirten Ark, "Bizim çalışmak istediğimiz mühendis profili kararlı ve istikrarlı bunun yanında da kendisini geliştirmeye açık ve en önemlisi de vefalı olmak. Şirketler çalışanları ile uzun süreli birliktelik kurmak ister. Öyle olan arkadaşları 250 kişilik grubumuza katmayı istiyoruz. Bu şekilde ülkemize ve dünyaya matuf işler yapmayı istiyoruz. Bir dünya üniversitesinden dünya şirketlerine doğru yolda mühendis arkadaşlarla birlikte yürümek istiyoruz." dedi.

Ark, iletişim becerilerinin zamanla kazanılacağını ancak tecrübenin de zamanla olacağının altını çizerek bir çalışanla ancak 7-8 yıllık bir çalışma süreci sonunda bir proje ortaya çıkarabildiklerinin altını çizdi.

PROJELER DİKKAT ÇEKTİ

Bitirme projeleri olan çalışmaları uzmanlara sunmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, bilişim şirketlerinin beklentileri hakkında bilgi sahibi olma şansı buldu. Öğrenci hayatını yönelik paylaşım platformu projesini anlatan Uğur Türen, aynı zamanda e ticaret özelliği de olan çalışmalarında ilan özelliği ile kişilerin birbirleriyle haberleşebildiklerini anlattı. Çalışmasının forum ortamında insanları bir araya getirmeyi amaçladığını belirten Türen, yatırımcı firmalarla bir arada olmanın heyecan verici olduğunu dile getirdi.

Bilgi güvenliğinin sağlanması konusuyla ilgili projesini anlatan Burak Güzel de şirketler arasındaki yazışma ve haberleşmelerdeki bilgi gizliliğinin sağlanması için çalıştıklarını söyledi. Güzel, "Sosyal medya hesaplarındaki gibi paylaşımlar herkese açık. Ancak bizim projemizde sadece uygulamanın sahibi yazışmaları görebiliyor." Güzel, projenin Google tabanlı olarak hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.

Proje sunan öğrenciler, sektörde söz sahibi olabilmek için bazı donanımlara sahip olmak gerektiğini bunlar arasında, dil bilmenin ve özellikle yazılım altyapısı ile ilgili programlara hakim olmanın önemine işaret etti. Öğrenciler, kariyer günleri olarak da adlandırılabilen FÜBİG'in bu anlamda kendileri için büyük fırsat olduğunu ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Bilişim şirketleri çalışanlarından en çok istikrar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER