Binlerce ERDEMİR işçisi teröre tepki için yürüdü


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Türk Metal Sendikası şubesi ve ERDEMİR işçisinin katılımı ile teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirildi. ERDEMİR ana kapıdan başlayan ve binlerce işçinin katıldığı yürüyüş Anıt önünde yapılan açıklamanın ardından sona erdi.

Son günlerde ülke genelinde meydana gelen terör saldırılarında asker, polis, güvenlik görevlisi ve sivil vatandaşların şehit edilmesine terör örgütü PKK'ya tepki göstermek amacıyla Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanlığı tarafından 'Teröre Tepki Yürüyüşü' gerçekleştirildi. 08-16 vardiyasından çıkan işçiler başta olmak üzere, sendika yönetimi ve sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı yürüyüş Ana kapıdan başladı. Uzunkum ve Devrim bulvarı üzerinde trafiğe kapatılan yoldan yaklaşık 2 kilometre yürüyen ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'Kahrolsun PKK' sloganları atan binlerce ERDEMİR işçisi anıt önünde toplandı. Üzerinde Türk bayrakları sarılı Dudu Köse de yürüyüşe katıldı.

Anıt önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, "Ne yazık ki, yıllarca yapılan çalışmalar, verilen mücadelelerle geçirilen zamanda bir adım dahi atılamadığını, ülkenin çeşitli illerinde yapılan terör saldırıları ortaya koymaktadır." dedi.

'34 İLİMİZE ULAŞAN ŞEHİT CENAZELERİ İLE 61 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ'

Ercan konuşmasında şunları söyledi: "Bugün, ülkemizde büyük acıların yeniden yaşanmasına neden olan ve kalleşçe gerçekleştirilen terör saldırılarına tepkimizi ortaya koymak için toplanmış bulunuyoruz. 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası, 'ne olduysa' birden başlayan hain ve kalleşçe saldırılarda; asker, polis, güvenlik görevlisi ve sivillerin de aralarında bulunduğu tam 61 şehit verdik. Sanki bir anda iç ve dış mihrakların yeniden fitili ateşlemesiyle birlikte başgösteren terör olayları sonucu 34 ilimize ulaşan şehit cenazeleri ile 61 ocağa ateş düştü, feryatlar yükseldi, analar ağladı, ağıtlar yakıldı. Yaşanan acıları birebir hisseden Türk Metal Camiası olarak bu duruma sessiz kalmayarak, tepkimizi ortaya koyuyoruz ve buradan haykırıyoruz; Ne teröre, ne yandaşçılarına, ne destekçilerine prim verdirmeyecek, birlik ve bütünlüğümüzün bozulmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Ülke olarak geçirdiğimiz bu zor günlerin üstesinden gelebilmek için birlik ve beraberliğimizi bozmadan, daha da kilitlenmemiz gerektiği bilincindeyiz. Ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunları bozmak, karşı durmak için ödün vermemeli, teröre karşı hep birlikte duruş sergilemeliyiz. Bunları yaparken de sağduyulu davranıp, serinkanlı olmalıyız. Bu duruşumuzla birlikte teröristler ve onların destekçilerinin amaçlarına ulaşmalarına asla ve asla izin vermemeliyiz. Bugün, Türk Metal Ereğli Şubesi olarak gerçekleştirdiğimiz bu eylemle birlikte, terörü ve destekçilerini bir kez daha şiddetle lanetliyoruz. Her türlüsüne karşı olduğumuz terörün kalleşçe ve alçakça gerçekleştirdiği saldırılara son verilmesini istiyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından slogan atan ERDEMİR işçileri yürüyüşün sona erdiğinin söylenmesi ile birlikte dağıldı. İşçilerin yürüyüşü sırasında Zonguldak İl Emniyet ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş çaplı güvenlik önlemi alındı.

Düzenlenen yürüyüşe Türk Metal Sendikası Ereğli Şube yönetimi, ERDEMİR işçileri ile Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarları dernek başkan ve yöneticileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüğer ve vatandaşlar da katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Binlerce ERDEMİR işçisi teröre tepki için yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER