Binlerce kişi Ayasofya önünde sabah namazı kıldı


Anadolu Gençlik Derneği (AGO)'nin, İstanbul'un fethinin 562. yıldönümü sebebiyle gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında binlerce kişi Ayasofya Camisi önünde sabah namazı kıldı. AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasını istedi.

AGD, İstanbul'un fethinin 562. yıldönümü sebebiyle Ayasofya Camisi önünde etkinlik düzenledi. 'Seccadeni al da gel' sloganıyla gerçekleştirilen organizasyona katılmak isteyen çok sayıda kişi gece yarısından itibaren Ayasofya Meydanı'nda toplanmaya başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunmasıyla başlayan program, AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut ve AGD Genel Başkanı Salih Turhan'ın konuşmalarıyla devam etti.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, konuşmasında Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması gerektiğini dile getirdi. Turhan, Ayasofya'nın cami olarak kullanılmaması durumunda kendileri için taştan ve tozdan ibaret olduğunu ifade etti. İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut da Ayasofya'nın İstanbul'un ve fethin sembolü olduğunu vurguladı. Fatih Sultan Mehmet'in vakfiyesinden bir bölüm okuyan Bulut, Ayasofya'nın cami olarak ibadete kapalı olmasının asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Mescid-i Aksa müezzini Firas Gazzaz sabah ezanını okudu. Kabe imamlarından Secad Mustafa Hasan sabah namazını kıldırdı. Namazın ardında da dünya Kur'an okuma birincisi Abdurrahman Sadien Kur'an-ı Kerim okudu. Program yapılan duaların ardından sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Binlerce kişi Ayasofya önünde sabah namazı kıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER