Bir bu eksikti

Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut ile aynı yarışta mücadele eden ve dopingli çıkan Abeba Aregawi’ye, yasaklı maddeyi bir Türk antrenörün temin ettiği iddia edildi.

Bir bu eksikti

Atletizmden men cezası alan Etiyopyaatlet Abeba Aregawi’nin ceza almasına neden olan doping malzemesini bir Türk’ün tedarik ettiği öne sürüldü. 

Milliyet'ten Onur Dinçer'in haberine göre Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut ile birlikte 2012 Londra Olimpiyatları’nda 1500 metrede yarışan atletin, geçtiğimiz hafta dopingli olduğu ortaya çıkmıştı.

İsveç’in Expressen gazetesinin haberine göre, 1500 metre eski dünya şampiyonu olan Aregawi’ye, kanında bulunan meldonium isimli yasaklı maddeyi M.S tedarik etti. 43 yaşındaki atletizm antrenörünün, 2012 Aralık ayından bu yana İsveç adına yarışan 25 yaşındaki atletle ilgili ortaya çıkan skandalın arkasındaki isim olduğu şüphesi bulunduğu bildirildi.

Etiyopya Atletizm Federasyonu, yasaklı maddeyi doz başına 7600 İsveç Kronu (2600 TL) karşılığında M.S ve bir meslektaşının sattığına dair elinde kanıtlar olduğunu iddia etti. 

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’yı son zamanlarda sık sık ziyaret ettiği savunulan S.’nin aynı zamanda, dağ koşusunda son üç yılın Avrupa şampiyonu olan Ahmet Arslan’ın hocası olduğu hatırlatması yapıldı.

Aregawi, Aslı Çakır Alptekin’in birinci (4:10.23), Bulut’un 2. (4:10.40) olduğu Londra’daki 1500 metre yarışını, 4:11.03 ile 5. sırada tamamlamıştı.


Kaynak: Milliyet

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER