Bir hafta önce devleti tehdit etmişti, bugün gözaltına alındı!

El Kaide yöneticisi olmaktan bir süre tutuklu kalan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk bugünkü büyük "terör" operasyonunda gözaltına alındı.

Tahşiye operasyonunda tutuklanan Halis Bayancuk'tan IŞİD'e tam destek


Sabah saatlerinde 16 ilde terör örgütlerine yönelik yapılan eşzamanlı operasyonlarda El Kaide yöneticisi olmakla suçlanan ve bir süre tutuklu kalan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk da gözaltına alındı. Ramazan'da IŞİD propagandasıyla bayram namazı kıldıran Bayancuk, cihat çağrısı yapmış ve Türkiye'ye tehdit niteliğinde sözler söylemişti.

İstanbul'da eşiyle birlikte gözaltına alınan Bayancuk, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Terör Örgütü El Kaide soruşturmalarında görev alan polisler 17 Aralık yolsuzluk skandalının patlamasının ardından tek tek tutuklandı. Bu polislerin El Kaide'den gözaltına aldığı isimler de serbest kaldı ve havuz medyasında manşetlere taşındı. O isimlerden biri olan Ebu Hanzala lakaplı Halis Bayancuk, bugün 13 ili kapsayan IŞİD operasyonunda gözaltına alındı. 

STAR'DAN U DÖNÜŞÜ
Star gazetesi, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının ardından geliştiren sözde "paralel" savunma yönetime başvurup 21 Aralık 2014’te Bayancuk’la bir söyleşi gerçekleştirmişti. Terörle mücadele uzmanı polisler ve Hizmet Hareketi aleyhine gündem oluşturmak için manşete taşınan Bayancuk, 13 ilde terör örgütü IŞİD'e yönelik son operasyonda da gözaltına alındı. Aynı yandaş gazete bu kez haberi "Türkiye'yi tehdit eden o isim gözaltına alındı" başlığıyla verdi.


STAR GAZETESİ'NE İLK SAYFADAN RÖPORTAJ VERMİŞTİ

Star gazetesi, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının ardından geliştiren sözde "paralel" savunma yönetime başvurup 21 Aralık 2014’te Bayancuk’la bir söyleşi gerçekleştirmişti. “4 yılını cezaevinde geçiren kumpas mağduru Halis Bayancuk yaşadıklarını Star’a anlattı” başlığıyla duyurulan söyleşide Bayancuk, Hizmet Hareketi eleştirdiği için operasyonların hedefinde olduğunu öne sürmüştü. Star Gazetesi de buna mükafat olarak Bayancuk'un "iftiralarını" ilk sayfadan vermişti.


POLİSLERİ GÖZALTINA ALIP GÖZALTINDAKİLERİ SERBEST BIRAKMIŞLARDI
Bu gelişme, 14 Ocak 2014'te Van merkezli El Kaide operasyonunda Bayancuk'un da aralarında bulunduğu 25 kişiyi gözaltına aldıkları için tutuklanan polisleri hatırlattı.

Dönemin Van terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan'ın da aralarında bulunduğu bu polisler bir yılı aşkındır Silivri'de tutuklu. Yine Van'da El Kaide ve IŞİD'e darbe vuran 17 polis de geçtiğimiz Nisan ayında operasyona maruz kalmıştı. İfade işlemleri sırasında bu polislere "IŞİD üyelerini neden takip ettiniz" diye sorulmuştu. Şimdi Bayancuk'u gözaltına alan polislerin akıbeti merak ediliyor.





<< Önceki Haber Bir hafta önce devleti tehdit etmişti, bugün gözaltına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER