AKP'li vekil: On binlerce insan haksız yere cezaevinde!

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağduru Zekeriya Altunok'un yaşarken "hain", şehit düşünce "kahraman" ilan edilmesi AKP'nin cadı avı soruşturmalarının insanların hayatını nasıl kararttığını bir kez daha gözler önüne serdi. AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Bir hukukçu olarak adım kadar eminim ki on binlerce insan haksız yere cezaevinde ve/veya ihraç edilmiş. Artık hukuksuzluklar kanıksandı, vicdanları köreltti, toplumu kemiriyor." ifadelerini kullandı.

SHABER3.COM

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde şehit düşen Zekeriya Altunok'un Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından kanun hükmünde kararname (KHK) ile polis memurluğundan ihraç edildiği ve 16 ay cezaevinde yattıktan sonra "terör örgütü üyeliği" suçlaması ile yargılandığı davada beraat ettiği ortaya çıkmıştı.

Altunok'un yaşarken "hain", şehit düşünce "kahraman" ilan edilmesi AKP'nin cadı avı soruşturmalarının insanların hayatını nasıl kararttığını bir kez daha gözler önüne serdi. 

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu şahsi Twitter hesabında "hukuksuzluklara dur denilmesi" için çağrıda bulundu. 

ON BİNLERCE İNSAN HAKSIZ YERE CEZAEVİNDE!

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın Altunok'un maruz kaldığı haksızlıkları anlattığı makalesini de paylaşan Yeneroğlu, "Bir kişinin bile haksız yere mağdur edilmesi küçük kıyametimiz olması gerekirken bir hukukçu olarak adım kadar eminim ki on binlerce insan haksız yere cezaevinde ve/veya ihraç edilmiş. Artık hukuksuzluklar kanıksandı, vicdanları köreltti, toplumu kemiriyor." ifadelerini kullandı.

Yeneroğlu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in "İdarenizde bulunduğumdan beri kimin sırtına vurmuşsam işte sırtım. Gelsin vursun. Kimin malını almışsam işte malım. Gelsin alsın." hadis-i şerifine atıf yaptı.

"KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANABİLİR" DİYENE ALLAH NEDEN RAHMET EYLESİN?

"Peygamberin ümmeti değiliz sanki. Adaletle emrolunmamışız. Bir günlük adalet 60 yıllık ibadetten üstün değilmiş. Sanki hesap günü yokmuş gibi." diyen Yeneroğlu, "Şehit Zekeriya Altunok'a Allah rahmet eder, şehidin bizim duamıza ihtiyacı yok, peki haksızlığı görüp de düzeltmeyene, en azından haykırmayana, olanları görmemezlikten gelene, kurunun yanında yaş da yanabilir diyen her bir kişiye adalet emreden Allah neden rahmet eylesin?" sorusunu yöneltti. 
<< Önceki Haber AKP'li vekil: On binlerce insan haksız yere cezaevinde! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER