Bircan, "KGS kullanıcılarını mağdur ettiniz, şimdi sıra OGS'de mi?"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın otoyol geçiş sistemleri ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek, "KGS kullanıcılarını mağdur ettiniz. Şimdi OGS kalkacak, HGS'leri evlere götüreceğiz diyorsunuz. KGS alan yurttaşlara ödeme yapmadınız, OGS kullananları da mağdur edeceksiniz" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın otoyol ve köprülerden geçişlerde kullanılan OGS sisteminin de kaldırılacağını açıkladığını belirterek, daha önce KGS alan yurttaşlara paralarının geri ödenmediğini, aynı mağduriyetin OGS için de yaşanacağını belirtti.

CHP'li Bircan, Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek, yaşanacak mağduriyeti gözler önüne serdi. Bircan Meclis'e sunduğu önergesinin gerekçesinde, bakanın "KGS vardı ve bunu kaldırdık. Şimdi HGS ve OGS var. Zaman içerisinde HGS lehine değişmesini istiyoruz. HGS daha pratik, maliyeti daha düşük, bunu yapacağız. PTT bu konuda gerekli desteği verecek. İcabında hak sahiplerinin vatandaşlarımızın evine kadar götürüp HGS'leri teslim edilecek. OGS hemen birdenbire kalkmaz ama zaman içerisinde HGS sistemine geçmeyi hedefliyoruz. En azından 'iki ayrı sistemin bazı mahzurları olabilir' diye düşünüyoruz" sözlerini hatırlatarak mağduriyetin nasıl giderileceğini sordu.

Bircan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, KGS, OGS ve HGS sistemlerinin kurulması için çok büyük rakamlarda paraların harcandığının altını çizerek, "Sürekli bir sistem değişikliği ile milli gelirden çok ciddi rakamlar harcanıyor. Vatandaşlarımız sistemleri kullanmak için kart ve cihazlar alıyorlar sonra bu sistemler kaldırıyor, bu bedelleri geri alamıyor" diye konuştu.

Bakanın yaptığı açıklamada daha önce KGS kullanıcılarını mağdur ettiklerinin kanıtı olduğunu sözlerine ekleyen Erdin Bircan, "Bakan, OGS kullananların evlerine HGS götüreceğiz diyor, o zaman KGS kullanıcılarını neden mağdur ettiniz? OGS kullanıcılarını da mağdur etmeyeceğinizin garantisi nerede?" dedi.

Bircan önergesinde,

- KGS sisteminin kurulması için toplam ne kadar para harcanmıştır?
- OGS sisteminin kurulması için toplam ne kadar para harcanmıştır?
- HGS sisteminin kurulması için toplam ne kadar para harcanmıştır?
- Sürekli olarak sistem değiştirmenin yarattığı maliyet büyük bir israf değil midir?
- Bakanın açıklamasına göre HGS'ye geçişte hak sahiplerinin evine kadar götürmeyi düşündüğünüz hizmet KGS için neden yapılmamıştır?
- KGS siteminde kullanılan kart sayısı ne kadardı? Bu kartlar için toplam ne kadar ücret alınmıştı? Kart bedelleri geri getiren vatandaşlara iade edildi mi?
- OGS siteminde kullanılan cihaz sayısı ne kadardır? Bu cihatlar için toplam ne kadar ücret alınmıştı? HGS'ye geçiş sürecinde OGS cihaz bedelleri geri getiren vatandaşlara iade edilecek midir?
- HGS'de yaşanan sorunlar gerekçe gösterilerek sistemin de gözden geçirilmesi ve yepyeni bir sisteme geçilmesi, bunun için yeni büyük bir maliyetin ödenmesi düşünülmekte midir?

sorularına yer verdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Bircan, "KGS kullanıcılarını mağdur ettiniz, şimdi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER