Birleşmiş Milletler’den İsrail çağrısı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Kurulu'nun Filistin'e ilişkin toplantısında, "Çatışmalar derhal durmalı, ateşkes ilan edilmeli" dedi. BM 75. Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır ise, BM Genel Kurulu'nun Filistin'e ilişkin toplantısında, "Umarım bugün bir sonuç çıkar, BM çatısı altında Genel Kurul olarak sadece sözlerden fazlasını yapabiliriz" ifadesini kullandı.

SHABER3.COM

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutteres BM Genel Kurulu’nun Filistin’e ilişkin toplantısında, savaşların bile kuralları olduğuna dikkat çekerek, bu kuralın en başta sivillerin koruması olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır ise, BM Genel Kurulu’nun Filistin’e ilişkin toplantısında, “İsrail orantısız güç kullandığı saldırıları ile uluslararası hukuka aykırı hareket etti. İsrail, Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki Filistinlileri evlerinden çıkararak da uluslararası ceza hukukuna aykırı davrandı, İsrail mahkemelerinin bu bölgelerde yetkisi yok” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: SESSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

İsrail’in saldırılarını ‘savaş suçu’ olarak nitelendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu’nun Filistin’e ilişkin toplantısında, “Bu vahşet karşısında sessiz kalmamız mümkün değil. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” dedi.

Çavuşoğlu, İsrail'i eleştirenlerin anti-semitizm ile suçlandığını dikkat çekerek, anti-semitizmin eleştirenleri susturmak için kullanıldığını belirtti.

Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu’nun Filistin’e ilişkin toplantısında, İsrail'in saldırılarının etnik temizlik ve ilhak politikalarının bir parçası olduğunu ifade ederek, İsrail'in Gazze'yi dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüştürdüğünü ifade etti.

FİLİSTİN DIŞİŞLERİ BAKANI: İSRAİL İŞGALCİ GÜÇTÜR

Filistin Dışişleri Bakanı Riad Al-Maliki, BM Genel Kurulu’nun Filistin’e ilişkin toplantısında, “İsrail'in kendini savunma hakkı var diyenler. Tam olarak neden bahsediyorlar. İsrail işgalci güçtür. İsrail topraklarımızı işgal ederek, halkımıza zulüm etmiştir” dedi.

Al-Maliki, BM Genel Kurulu’nun Filistin’e ilişkin toplantısında, “Barış için buradayız, barış için mücadele ediyoruz. İsrail’in insanlarımıza ve kutsal değerlerimize karşı saldırıların sona ermesi lazım. Gazze’de çocuklar güvenle uyuyamıyor” dedi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riad Al-Maliki, BM Genel Kurulu’nun Filistin’e ilişkin toplantısında, “İsrail Ramazan’da kutsal Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa’ya saldırdı. İşgal ve çatışmaları durdurmak için barışçıl çözümü kabul ettik ancak İsrail siyasi, ekonomik ve insani haklarımıza yönelik saldırılara devam etti” dedi.
<< Önceki Haber Birleşmiş Milletler’den İsrail çağrısı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER