Bisikletli sürücüye çarpıp öldüren sürücüye 6 yıl 8 ay hapis cezası


2014 yılında Hasan Berk Baysal adli bisikletli kişiye çarpması sonucu ölümüne neden olan Uğur Küçek'e 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davaya tutuklu sanık Uğur Küçük ve taraf avukatları katıldı.

Müşteki avukatı Erdem Eren sanığa en üt sınırdan ceza verilmesini ve sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. Sanık avukatı Gürcan Kale ise alt sınırdan ceza verilmesini ve sanığın tahliye edilmesini istedi. Son sözü sorulan sanık Uğur Küçük ise çok üzgün ve pişman olduğunu söyledi.

Verilen kısa aranın ardından hakim Yusuf Öztürk kararını açıkladı. Hakim Öztürk, önce sanık Uğur Küçük'e taksirle ölüme neden olma suçundan 6 yıl hapis cezası verdi. Hakim Öztürk ardından olayda bilinçli kasıt olduğunu belirterek cezada üçte bir oranında artırım yaparak 8 yıla çıkardı. Sanığın duruşmadaki iyi hali, sabıkasız olmasını göz önüne alan hakim Öztürk, altıda bir oranında indirim yaparak sanık Uğur Küçük'e 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Hakim, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

6 Temmuz 2014 yılında Uğur Öztürk kullandığı araç ile Hasan Berk Baysal'a çarpmış ve ölümüne sebep olmuştu. Uğur Öztürk hakkında taksirle ölüme neden olma suçundan dava açıldı ve Öztürk'e 5 yıl hapis cezası verildi. Yargıtay. Öztürk'e verilen cezayı bozdu ve bilinçli taksirden cezalandırılmasını istedi. Yargıtay kararına uyan mahkeme sanığa 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bisikletli sürücüye çarpıp öldüren sürücüye 6... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER