Bitlis'te kar 2 buçuk metreyi buldu, hayat durdu


Son yılların en çok kar yağışı alan şehri Bitlis'te deyim yerindeyse her şey kar altında kayboldu. Kar kalınlığının 2 buçuk metreyi geçtiği ilde hayat durma noktasına geldi.

Karın anavatanı Bitlis, Sibirya'yı aratmayan görüntülere sahne oluyor. Hemen hemen her şeyin karla bütünleştiği şehirde araçlar, evler, trafik levhaları ve ışıklandırma direkleri kar altında kaybolmuş durumda. Karla mücadelenin geceli ve gündüzlü devam ettiği şehirde kar kalınlığı 2 buçuk metreyi geçti, hayat ise adeta durma noktasına geldi. Hava sıcaklığı eksi 20 dereceleri bulurken, kardan kapanan birçok köy yolu açılmayı bekliyor. Bitlis Belediyesi'nin il merkezinde, Karayolları ve Özel İdare'nin de köy ve kırsallarda başlattığı karla mücadele çalışmaları 24 saat devam ediyor. Kar yağışının fazla olması ve tipinin de açılan yolları yeniden kapatması ekipleri karla mücadelede çoğu kez çaresiz bırakıyor.

"BİR AYDA 7 BUÇUK METRE KAR YAĞDI, EVLER KAR ALTINDA"

Bitlis'te bir ayda 7,5 metreye yakın kar yağarken, yerdeki kar kalınlığı ise yaklaşık 2,5 metreye ulaştı. Yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı hayatın durma noktasına geldiği şehirde kar esareti yaşanırken, etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, tek katlı evler adeta kara gömüldü. Türkiye'de en fazla kar yağışının yaşandığı Bitlis'te Hüsrevpaşa Mahallesi'ndeki tek katlı evler ise kar altında kaybolmuş durumda. Mahalledeki tek katlı evlerde oturan vatandaşlar ise kara gömülen evlerinin önündeki karları zor şartlarda küreklerle temizlemeye çalışıyor.

Mahallede yaşayan Şakir Selçuk, yoğun kar yağışından dolayı mahalledeki tek katlı evlerin kar altında kaldığını söyledi. Evinin önünde biriken karları kürekle temizlemeye çalıştığını ifade eden Selçuk, "Şu anda yerde yaklaşık 2 metre kar var. Kar yağışından dolayı Bitlis'te hayat felç oldu." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Bitlis'te kar 2 buçuk metreyi buldu, hayat durdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER