Böcek davasında gerekçeli karar çıktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda ‘böcek' tabir edilen dinleme cihazı ‘bulunması' ile ilgili 8 kişinin beraat ettiği davanın gerekçeli kararı açıklandı.

Böcek davasında gerekçeli karar çıktı

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararda, beraat eden eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın atılı suçu işlediğine dair net bir delil elde edilemediğini belirtti. Yine dönemin Başbakanlık Koruma Müdürü Zeki Bulut ve Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel'in atılı suçu işlediklerinin hiçbir aşamada sabit olmadığına dikkat çeken mahkeme, beraat eden Hurşit Gölbaşı, Seyit Saydam, Harun Yavuz, İbrahim Sarı hakkındaki iddiaların da soyut olduğunu kaydetti.

Gerekçeli kararda, sanıklardan Ahmet Türer'in yeterli delil olmadığından beraatına karar verildiği, ancak açılan davanın örgüt faaliyetine ilişkin olmayıp sadece dinleme cihazlarının yerleştirilmesine ilişkin olduğu ve örgüt soruşturmasının Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda devam ettiği ifade edildi. Kararda ayrıca, hapis cezası alan İlker Usta ve Sedat Zavar'ın atılı suçu işlediklerinin anlaşıldığı, dinlemeleri emniyet içinde örgütlenmiş bir yapının yaptıkları savunuldu.

Böcek davasında 13 kişi hakkında ‘casusluk' iddiasıyla dava açılmıştı. 8 kişi hakkında beraat kararı veren mahkem, yurtdışında bulunan Ali Özdoğan, Enes Çiğci ve Serhat Demir'in dosyasının ayrılmasına hükmetmişti. İlker Usta ve Sedat Zavar ise ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal' ile ‘gizli kalması gereken bilgileri teminden' 7,5'er yıl hapse mahkum olmuştu.

Zaman
<< Önceki Haber Böcek davasında gerekçeli karar çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER