Bochum'da 175 farklı milletten insan bir arada dostça yaşıyor


Yaklaşık iki ay önce göreve başlayan Bochum Belediye Başkanı Thomas Eiskirch, Bochum'da yaşayan tüm insanlara kucak açtıklarını ifade ederek, başarı ve birlikteliğin devamı için katkı sağlayan Bochumluların yeni yıllarını kutladı.

Paris'teki terör eyleminin herkesi derinden sarstığı vurgulayan Başkan Eiskirch, "Avrupa'da kin ve nefretin filizlendiğine şahit oluyoruz. Bochumlu demokratlar olarak bu gidişatın karşısında olduğumuza vurgu yaptık. Bu duruşumuzdan dolayı Almanya genelinden olumlu tepkiler aldık. Bu dayanışmaya katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bizler kin kusan teröristlerden daha güçlü olduğumuzu sergiledik. Demokrasimizde savunma sisteminin işlediğini gösterdik."

Mülteciler konusuna da değinen Belediye Başkanı Thomas Eiskirch, şu ifadeleri kullandı: "2015 yılında milyonlarca insan can güvenliği endişesinden dolayı güvenilir ülkelere sığınma talebinde bulundu. Kendilerine güvenilir bir gelecek inşa etmek istediler. Bugüne kadar 4 bine yakın mülteciyi Bochum olarak kabul ettik. Mültecileri insani değerlere çerçevesinde hassas şekilde farklı mekanlara yerleştirdik. Birlikte başarılı olacağımıza benim hiç şüphem yok. Bunları yaparken uzun yıllardır bizimle yaşayan vatandaşlarımızı gözardı etmedik. Tüm bunların toplum adına zenginlik olduğunu düşünüyoruz. Ne şekilde iltica edilirse edilsin kolay olmadığının bilincindeyiz. Hoş geldiniz kültürü, gönüllülük ve tolerans kentimizde yerini korudu. Bochum'da 175 farklı milletten vatandaşımız dostça birlikte yaşıyor. Bochum'da yaşayan herkese bu ve benzeri çalışmalarımızda katkısı olanlara teşekkür ediyor sıhhatli, başarılı, mutlu ve birlikte yaşama dileklerimle, herkesin yeni yılını kutluyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Bochum'da 175 farklı milletten insan bir arada dostça yaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER