Boğaziçi eylemcilerinden Şeyma Altundal: Aynı gemide değiliz

Boğaziçi eylemcilerinden Şeyma Altundal, "Biz öğrenciler olarak elbette tarafız" derken, "Aynı gemide değiliz" dedi.

Boğaziçi'nde gözaltına alınan Şeyma Altundal: Aynı gemide değiliz

Mahkeme ifadesinin ardından serbest bırakılan Boğaziçili öğrenci Şeyma Altundal, sosyal medyada yer alan açıklamalarıyla beğeni topladı.  Altundal “Devlete değil yalnızca Allah’a kul olduğumuz ve tek otorite onu bildiğimiz için buradayız” dedi. Protestocu Altundal katıldığı bir programda ise “Aynı gemide değiliz” diyerek dikkatleri çekmişti.

Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan Şeyma Altundal, medyada başörtüsü sebebiyle ön plana çıktı. Gözaltına alınırken gördüğü şiddeti avukatları ile paylaşan Altundal, polisler tarafından yerde sürüklendiğini ve başörtüsünün açıldığını belirtmişti. Ayrıca Şeyma Altundal, polis aracına ters kelepçe ile bindirildiğini ve başörtüsünü takmasına izin verilmediğini ifade etmişti. Buna karşın hükumete yakın medya ise Altundal’ı ve başörtülü olmasını hedef aldı.

Son olarak, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen gözaltındaki 30 öğrencinin tamamı da gece yarısı serbest bırakılmıştı. O öğrencilerden biri olan Şeyma Altundal bir açıklama ile mutluluğunu dile getirdi. Sosyal medyada da beğeni toplayan açıklamasında Altundal “Haklarımızı bildiğimiz ve dile getirmekten çekinmediğimiz için buradayız. Devlete değil yalnızca Allah’a kul olduğumuz ve tek otorite onu bildiğimiz için buradayız” dedi.

Diğer yandan Altundal, heyecanından konuşmasını tamamlayamadı. Arkadaşları ise alkışlarıyla ona destek verdi. Çıktığı bir programda ise dikkat çeken sözler kullanan Boğaziçili öğrenci “Biz öğrenciler olarak elbette tarafız. Ama bu taraf, kesinlikle ne Melih Bulu’nun ne sermayedarların ne de Saray’ın tarafı değil. Aynı gemide değiliz” ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Boğaziçi eylemcilerinden Şeyma Altundal: Aynı gemide değiliz Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER