Bombardier, Almanya'da bin 430 işçiyi çıkartıyor


Kanada merkezli uçak ve tren üreticisi Bombardier, 2 yıl içinde iş gücünü dünya genelinde 7 bin kişi azaltacağını açıkladı. Yaklaşık 10 bin işçinin çalıştığı Almanya'da, bin 430 çalışanın işine son verilecek.

Şirket yönetimi yaptığı açıklamada hava sahası ile ilgili programlarda bir yavaşlama olduğunu, bu nedenle taleplere göre iş yükünü ayarlamaya çalışacaklarını bildirdi. Almanya'da Bombardier'in Berlin yakınlarında, Hennigsdorf, Görlitz, Bautzen, Kassel ve Mannheim gibi merkezleri bulunuyor.

Hangi merkezden kaç çalışanın ayrılacağı konusunda net bir bilgi vermeyen Bombardier Transportation CEO'su Laurent Troger, buna rağmen, herhangi bir işletmenin tamamen kapatılmayacağını bildirdi. 2017 yılında hazır olması beklenen ICE-4 trenlerinin geliştirilmesi ve üretilmesinde faaliyet gösteren şirket, işten çıkartılan çalışanların yerini, geçici işçilerle dolduracak.

Almanya dışında, Kanada ve Avrupa bölgelerinde bulunan ulaşım departmanlarında istihdamı azaltmayı planlayan Kanadalı şirket, istihdamı, piyasalardan gelecek taleplere göre ayarlamayı planlıyor. Geçen senenin son çeyreğinde, Bombardier'in satışları yaklaşık 5 milyar dolara düşmüştü. Bombardier'in rakipleri olan Siemens ile Airbus ise bu sene için 16,5 milyar ile 17,5 milyar dolar arası satış ve yaklaşık 200 ile 400 milyon Dolar arası kar sağlamasını bekliyor. Ancak bu rakam, bu büyüklükteki şirketler için nispeten az. Toplam iş gücü sayısında yaklaşık yüzde 10 azaltmaya gitmesine rağmen, yeni üretilecek C serisi hava araçları programında çalışacak işçi istihdam etmeyi planlıyor.

Bombardier yönetimi, yeni yapılanmanın yaklaşık 250 ile 300 milyon dolara mal olması öngörülen C serisini şirketin tekrar karlı hale gelmesi için en büyük umudu olarak görüyor. İşine son verilecekler arasında 2 bin sözleşmeli personelin olduğu kaydedilirken, şirketin dünya genelinde 64 bin çalışanı olduğu ifade edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Bombardier, Almanya'da bin 430 işçiyi çıkartıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER