Bosna'daki Türk okullarına atılan çirkin iftira resmen çöktü


Bosna-Hersek'in en prestijli eğitim müesseselerinden Sema Eğitim Kurumları'na, eski bir öğrencisinin intiharı üzerinden atılan iddiaların iftira olduğu, savcılığın 3 ay süren titiz incelemesiyle belgelendi.

Bosna Sema Eğitim Kurumları'nın başkent Saraybosna'daki şubesinde daha önce eğitim gören Mahir Rakovaç, 14 Aralık 2015 tarihinde, 7. kattaki evinin penceresinden atlayarak intihar etmişti. Elim hadisenin ardından gencin annesi ve üvey babası, bazı basın kuruluşlarına mektup göndererek, oğullarının aylar önce ayrıldığı okulda fiziksel ve cinsel istismar sebebiyle intihar ettiğini öne sürmüştü. Savcılığa başvurmayan Mahir Rakovaç'ın annesi Alisa Mahmutoviç, bütün resmi kurumlara çağrıda bulunarak Sema'ya bağlı uluslararası ortaokul hakkında soruşturma açılmasını istemişti.

Gelişmeler üzerine Bosna Sema Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü de bir açıklama yaparak, gerçeğe ulaşılması adına bütün gayreti göstereceklerini ifade ederek bütün devlet kurumlarını inceleme yapmaya davet etmişti.

BİNLERCE PARÇA VİDEO KAYDI İNCELENDİ

Saraybosna Savcılığı yaklaşık 3 aydır sürdürdükleri incelemeler ve soruşturmalar neticesinde, Mahir Rakovaç adlı öğrencinin, okulda fiziksel ve cinsel istismara uğradığına yönelik tek bir delil bile bulamadıklarını ifade etti.

Savcı Dalida Burziç, "6 Ocak tarihinden itibaren yaptığımız incelemelerde, annenin iddia ettiği gibi, çocuğa bir tecavüzün yapıldığına dair veya okulda şiddet gördüğüne dair bir delil bulunamamıştır. İncelenen 7 bin 795 parça kamera kaydında da bahsi geçen fiziksel tacize dair herhangi bir elde edilememiştir." dedi. Konu ile ilgili uzmanların 120 tanıkla görüştüğü, resmi bütün not ve tutanakların incelendiği de ifade edildi.

Aile ise davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını açıkladı.

İKTİDARA YAKIN MEDYANIN ÇİRKİN İFTİRASI TUTMADI

Bosna-Hersek'te soruşturması devam eden olayı, 'Türk okulların suçlu bulundu' şeklinde yansıtarak Türkiye'de algı operasyonu yapmaya çalışan iktidara yakın bazı gazete ve televizyonların iftiraları da savcılığın açıklamasıyla boşa çıkmış oldu.

Bosna Sema Eğitim Kurumları ülkedeki faaliyetlerine, savaşın en yoğun olduğu 1994 yılında başlatmıştı. Bosna-Hersek'te Sema'ya bağlı 15 eğitim kurumu bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Bosna'daki Türk okullarına atılan çirkin iftira resmen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER