Bosna-Hersek heyeti, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda


Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dragan Çoviç ve Konsey Üyesi Bakir İzetbegoviç, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuğu olarak Ankara'da bulunan Dragan Çoviç ve Bakir İzetbegoviç ile beraberlerindeki heyet, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Atlı tören kıtası eşliğinde makam araçlarıyla saraya giren konuklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan bahçede karşıladı ve tokalaştı. Milli marşların çalınması ve askeri tören kıtasının selamlanmasının ardından görüşme salonuna geçildi.

İkili ve baş başa görüşmelerde; Türkiye ile Bosna-Hersek arasında her alanda mükemmel düzeyde seyreden ikili ilişkiler, başta ekonomik işbirliği boyutu olmak üzere tüm veçheleriyle ele alınacağı, ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacağı bildirildi.

Dragan Çoviç ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyecek olan Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyelerini, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda onurlarına verdiği resmi akşam yemeğinde ağırlayacak. Yemekte Başbakan Ahmet Davutoğlu da hazır bulunacak.

Konsey heyetinin Türkiye ziyareti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 Mayıs 2015 tarihinde Bosna-Hersek'e gerçekleştirdiği ziyarete iade niteliği taşıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Bosna-Hersek heyeti, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER