Böyle iftira tarihte görülmedi

"Diğer İslami gruplar, boşalan yerlere kendi kadrolarını koymak için insanları gammazlıyor. Ülkücüleri bile eğer bir kurumda müdür şef ise; gerçi kalmadı ya, sürgüne gönderirken paralelci diye şikayet ediyorlar. Sosyal Hizmetler Müdürü, Milli Görüş geleneğinden gelir ve AKPlidir. Adamı ‘paralelci' diyerek sürdüler. Paralelcilik birinden hesap sormak için araç haline geldi." İşte MHP''li eski vekilden çok konuşulacak açıklamalar..

Böyle iftira tarihte görülmedi

MHP eski Milletvekili Enginyurt, ‘paralelcilik’ suçlamasının, hesap sormanın aracı haline geldiğini söyledi. “Tırı vırı” dediği ‘paralel yapı’ operasyonlarıyla Ülkücü ve Milli Görüş geleneğinden gelenlerin tasfiye edildiğini anlattı. MHP'nin 21. dönem Milletvekili Cemal Enginyurt, son bir iki yıldır süren paralel yapı operasyonlarına değindi. Enginyurt, “Bunlar gündemi değiştirmeye yönelik tırı vırı operasyonlar.. 

Gözaltındakiler ‘Sen Fethullah Gülen'i niye ziyaret ettin' diye soruyorlar. Böyle bir suç mu var? Recep Tayyip Erdoğan, ‘Ne istediler de vermedik' demedi mi? Böyle bir örgüt varsa o da suçlu olmaz mı” dedi.

İNSANLARI GAMMAZLIYORLAR

Paralel örgüt suçlamasının diğer İslami grupların işine geldiğini ileri süren Enginyurt, “Diğer İslami gruplar, boşalan yerlere kendi kadrolarını koymak için insanları gammazlıyor. Ülkücüleri bile eğer bir kurumda müdür şef ise; gerçi kalmadı ya, sürgüne gönderirken paralelci diye şikayet ediyorlar. Ordu Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Demiröz'ün hanımı sınıf arkadaşımdır. Milli Görüş geleneğinden gelir ve AKPlidir. Adamı ‘paralelci' diyerek sürdüler. Paralelcilik birinden hesap sormak için araç haline geldi” diye konuştu.

BAŞARILI POLİSLER TASFİYE EDİLDİ

Paralelci diye görevden alınan, tutuklanan polisler döneminde PKK'nın zor duruma düştüğünü anlatan Enginyurt şunları söyledi, “İstanbul gibi şehirler yaşanabilir hale gelmişti. Ama son iki yıldır bütün polislerin uzaklaştırılması ile işi bilen, sokağı bilen insanlar Güneydoğu'ya paralelci diye gönderildi. Paralelci diye bütün polisler tasfiye edildi.”

SUÇLAYANLAR İNANCINI YİTİRMİŞ

Enginyurt, “Böyle bu insanlara terör örgütü demek, Türkiye'deki cinayetleri yıkmak; en basitinden Danıştay saldırısını yıkmak hakikaten Müslüman olmamak ile eş değerdir. Fethullah Gülen Hocaefendi'yi cinayetle suçlamak, o kişinin inancını yitirmiş olması demek. Hocaefendi'nin eline silah verseniz düşer bayılır. Artık bu operasyonların cılkı çıktı” şeklinde konuştu.

ŞARTLARIN OLGUNLAŞMASINI BEKLiYORLAR

Güneydoğu'da resmi anlamda ilan edilmese de bir sıkıyönetim uygulandığını söyledi. Sokağa çıkma yasaklarına değinen Enginyurt, “Hükümet 35 bin askerle Diyarbakır'a girmekle övünüyor. Sanki orası vatan toprağı değil. Ölenler çocuk yaşta. Ancak mermileri bombaları bir türlü bitmiyor. Cumhurbaşkanı ve iktidar PKK ve HDP ile tekrar anlaşacak. Bu nedenle Güneydoğu'da çatışmayı büyütüyorlar.

12 Eylül öncesinde İstanbul Sıkıyönetim Komutanı Bedrettin Demirel, ‘Şartların olgunlaşmasını bekledik' demişti. Bugün de insanları bunaltarak Güneydoğu'da şartlar olgunlaştırılıyor. Milleti özerklik veya öz yönetim dendiğinde ‘Lanet olsun bırak kendilerini yönetsinler' deme noktasına götürüyorlar” ifadelerini kullandı.  

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber Böyle iftira tarihte görülmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER