Doğum yapar yapmaz 1 günlük bebeğiyle cezaevine gönderildi

Cezaevinden doğumhaneye getirilen KHK mağduru Ayşe Ateş’i 1 günlük bebeği ile tekrar cezaevine götürdü. Ateş ve bebeği annesine bile gösterilmedi.

SHABER3.COM

Cezaevinden hastaneye getirilen ve bugün doğum yapan, yanına kendi annesi dahi refekatçi verilmeyen Ayşe Ateş tekrar cezavine götürüldü.  Ateş’e doktorları odada refakatçi önermelerine rağmen savcılık kabul etmedi. Doğumhane kapısında bekleyen asker ve polisler lohusa Ayşe Ateş’i 1 günlük bebeği ile tekrar cezaevine götürdü.

Kanun hükmünde kararname (KHK) ihraç edilen gelir uzmanı Ayşe Ateş gebeliğinin 5’inci ayına girdiği İzmir Şakran Cezaevi’nden hastaneye kaldırılmıştı.

CHP Milletvekili ve insan hakları aktivisti hukukçu Sezgin Tanrıkulu, “Böyle vicdansızlığı tarih yazmadı” sözleriyle paylaştığı tweet’inde, Ateş’in mahkum olmadığına ve ilk duruşmasının bile yapılmadığına dikkati çekti. Tanrıkulu, tepkisini, “A.A bir refakatçisine izin verilmeden hastanede tek başına doğum yaptı. Annesine torununu başka bir odada görme izni dahi verilmedi. 1 günlük bebeği ile Cezaevine geri götürüldü. A.A mahkum değil, ilk duruşması dahi yapılmadı. Böyle vicdansızlığı tarih yazmadı.” sözleriyle dile getirdi.
 
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu dün yaptığı açıklamada da, Başbakan Binali Yıldırım’ı etiketleyerek “Şakran Cezaevinde 5 aydır tutuklu bulunan A.A doğum için Çiğli Bölge Hastanesine yatırılmış, kapısında jandarma bekliyor. Bir yakınının odasında refakatçi olarak kalmasına izin verilmiyor.Tutuklu koşullarda refakatçi olmadan doğum ve cezaevi hangi hukukta-dinde var?” diye sormuştu.

İnsan hakları aktivisti Ömer Faruk Gergerlioğlu da kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada uygulamayı eleştirdi ve “Lohusaya refakatçıyı engelleyecek kadar keyfiyet, vicdansızlık, insaf, insaf..” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Doğum yapar yapmaz 1 günlük bebeğiyle cezaevine gönderildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER