Brezilya ve ABD, Zika virüsüyle ortak mücadele edecek


Amerika kıtasını etkisi altına alan ve vakaların artmasıyla birlikte bölgede paniğe sebep olan Zika virüsü, devlet başkanlarını harekete geçirdi. Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ve ABD Başkanı Barack Obama, Zika virüsüne karşı aşı geliştirilmesi için üst düzey ikili çalışma grubu oluşturulmasına karar verdi.

Telefonda görüşen iki devlet başkanı, yeni doğan bebeklerde mikrosefali (küçük kafalılık) hastalığının görülmesine neden olan ve hızla yayılan virüse karşı aşı ve tedaviler geliştirmek için ortak çalışma kararı aldı.

Obama ve Rousseff ayrıca, iki ülkenin Sağlık Bakanlarının işbirliğini güçlendirmesi ve Bakanlıklar arasında yakın temasın kurulması gerektiğini konuştu.

OLİMPİYATLAR ÖNCESİNDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Virüsün en yaygın taşıyıcısı Aedes aegypti (Sarı Humma Sivrisineği) hakkında araştırmaları bulunan Brezilya Butantan Enstitüsü ve ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH), dang humması ile ilgili var olan işbirliğini Zika ile yenileyecekler.

Brezilya'da federal hükümetler, Aedes aegypti'nin potansiyel üreme alanlarında kapsamlı bir temizlik başlattı. Yetkililer, virüsün Rio 2016 Yaz Olimpiyatları'nı etkilememesi için yoğun çaba gösteriyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, konuyu yakından takip ettiklerini ve organizatörlerle temas halinde olduklarını açıkladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Brezilya ve ABD, Zika virüsüyle ortak mücadele edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER