Brüksel'de 9 evde terör operasyonu: 10 gözaltı


Belçika Federal Savcılığı bu sabah 9 farklı evde arama yaptı ve 10 kişiyi terör örgütü IŞİD'le bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına aldı. Daha önce Paris olaylarının ardından sıkça dile getirilen Molenbeek ilçesi başta olmak üzere, Koekelberg, Etterbeek ve Türklerin yoğunlukla yaşadığı Schaarbeek'te evlerde aramalar yapıldı. Son aramaların Paris terör olayları ile bir bağlantısı olmadığı açıklandı.

Belçika'nın Liege bölgesinde soruşturma hakiminin emriyle araştırma başlatılarak IŞİD terör örgütüne sempati duyan ve bağlantıları olduğu öne sürülen şahısların kaldığı 9 evde yapılan aramalarda 10 kişi gözaltına alındı. Bu 10 kişinin Suriye'ye giden Belçika vatandaşları ile bağlantısı olduğu ve savaşa gidecek eleman topladıkları iddia edildi.

Terörle mücadele ekipleri 10 kişinin ifadesini aldıktan sonra soruşturma hakimi gün ortasında şüphelilerin serbest bırakılıp bırakılmayacağı konusunda karar verecek. Şüphelilerin kimlikleri ve uyrukları ile ilgili henüz bir resmi bir açıklama yapılmadı. Soruşturma kapsamında telefon, bilgisayar gibi teknolojik cihazlara el konulduğu da açıklandı. CİHAN
<< Önceki Haber Brüksel'de 9 evde terör operasyonu: 10 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER