Brüksel saldırısı mağdurları: Nefrete değil sevgiye ihtiyacımız var


Brüksel havaalanı ve metrosundaki terör saldırılarının mağdurları gelecekte daha iyi bir dünya inşa edilmesinin nefretle değil, ancak sevgiyle mümkün olacağını belirtti.

Brüksel saldırılarında 35 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişide yaralanmıştı. Terör saldırısından ağır yaralanan 20 yaşındaki Fanny Clain ve ayağını kaybeden Walter Benjamin basına açıklamalarda bulundular. Clain, insanlara hiçbir zaman kızmadığını ancak bazen yaşanan olaylara kızdığını söyledi. Ayağını kaybeden Benjamin ise psikolojik olarak iyi olmadığını ve sanki hayatının bittiğini söyledi. Saldırılarda kendisi yaralanmayan ama kendi öz kızını kaybederek bütün yaralılardan daha çok acı çektiğini söyleyen baba Michel Visart canlı yayında ders niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Brüksel saldırılarında kızını kaybeden devlet televizyonu (RTBF) muhabiri Michel Visart katıldığı canlı yayında duygusal bir duyuruda bulundu. Visart, kızının her gün Maalbeek metro durağından geçtiğini ve saldırı sabahı kendisine ulaşamadığını bildirdi. İlerleyen saatlerde vefat haberini alan baba Visart, çok üzüldüğünü ama gelecek ile ilgili umutlu olduğunu söyledi. Visart katıldığı canlı yayın programında cümlelerini şöyle bitirdi: "Kızım Lauriane her zaman doğruluğu ve adaleti savundu. Bende kızımı saldırılardan dolayı kaybettim diye hemen bazı insanların ve toplulukların önüne duvarlar öremeyiz. Eğer gelecekte daha iyi bir dünya inşa etmek istiyorsak bunu nefret ile değil sevgiyle yapabiliriz."

AĞIR YARALANAN FANNY CLAİN: KİMSEYE KIZGIN DEĞİLİM

Brüksel saldırılarında ağır yaralanan 20 yaşındaki Fanny Clain, başından geçen hadiseyi bir televizyon kanalına anlattı. Clain, patlama esnasında olup biteni anlamadığını ancak ayağa kalkmak istediği zaman bunu başaramadığını ve o zaman durumun ciddiyetini anladığını söyledi. Clain,hiç bir insana kızgın olmadığını söyleyerek dayanışmanın öneminden bahsetti. Clain, şöyle konuştu: "Saldırıdan hemen sonra kalkmak istedim ama kalkamadım. Daha sonra vücudumun yandığını hissettim. Orada yardım ekiplerini beklemekten başka bir çarem yoktu. Kimseye kızgın değilim. İnsanlara hiçbir zaman kızmam ama bazı şeylere kızarım. Yaşanan saldırıdan sonra hâlâ iyi insanların olduğunu düşünüyorum. İnsanların birbirine ne kadar yardımcı olduğunu gördükçe dünyanın o kadarda kötü olmadığını anlıyorum."

BACAĞINI KAYBEDEN BENJAMİN WALTER BİR AN ÖNCE KIZINI GÖRMEK İSTİYOR

Brüksel saldırılarında bir ayağını kaybeden Walter Benjamin saldırı anında öleceğini düşündüğünü söyledi. Benjamin, ilk yardım ekiplerinin çok iyi bir şekilde yardımcı olduğunu ifade etti. Bir bacağını kaybeden Benjamin bir an önce kızını görmek istediğini ve düğününe katılmak istediğini ifade etti. Benjamin şöyle konuştu: "Ben çocuğumun büyümesini görmek istiyorum. Kızım bana bir şey söyledi ve ben de bundan dolayı ağladım. Bana, kendi düğününü görmemi istediğini söyledi. Ben de bir an önce hastaneden çıkmak istiyorum ve kızımı görmek istiyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Brüksel saldırısı mağdurları: Nefrete değil sevgiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER