BTÜ'nün 2015-2016 akademik yılı ve Yıldırım yerleşkesi açıldı


Bursa Teknik Üniversitesi'nin (BTÜ) 2015-2016 Akademik yılı ve Yıldırım yerleşkesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Akademik yıl ve yeni eğitim binası açılışında konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, bir ülkenin en büyük zenginliğinin genç ve yetişmiş insan kaynağı olduğunu belirterek, "Yetişmiş insan kaynağı, ancak kuvvetli eğitim sistemi ve üniversiteler ile eğitilebilir ve ülke kalkınmasına katkı koyabilir. Aksi taktirde diplomalı/diplomasız işsizler ordusuna katılan, şer odaklarının manipülasyonu ile bir çok kargaşa ortamına çekilmek istenen gençler, geçmişte görüldüğü gibi terör ortamına da sürüklenebilmektedirler." dedi.

Programların yarısının yüzde 30 İngilizce olduğunu kaydeden Rektör Karademir, "Bursa Teknik Üniversitesi dünya standartlarında mezunlar vermek, bilim üretmek, projeler yapmak ve teknolojiyi takip eden değil yönlendiren bir 'bilim ve teknoloji üssü' olmayı hedeflemektedir." şeklinde konuştu.

ARSLAN: İLK DERSİ VERMEK ZORDUR

Açılış konuşmalarının ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan tarafından yeni akademik yılın ilk dersi verildi. Refah Toplumuna Ulaşılmasında Proje Kültürü konulu ilk dersi veren Prof. Dr. Arslan, "İlk dersi vermek zordur. Semboliğin ötesine geçip, hem ülke hedefleri açısından hem geleceğimizi şekillendirme açısından kulağınıza biraz kar suyu kaçırılırsa ne mutlu bana" dedi.
Refah toplumuna ulaşmada orta yüksek ve ileri teknoloji ürünlerin üretilmesi gerektiğini belirten Müsteşar Arslan, para eden ürünlerin üretilmesi gerektiğinin altını çizdi.

CİHAN
<< Önceki Haber BTÜ'nün 2015-2016 akademik yılı ve Yıldırım yerleşkesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER