Bu illerde evi olanlar yaşadı

Son verilere göre konut fiyatlarının en çok arttığı iller Yalova ve Çanakkale oldu. Uzmanlara göre Körfez Geçiş Projesi ve Çanakkale Boğazı Köprü Geçiş Projesi bu illere yakın gayrimenkul fiyatlarını fırlattı

Bu illerde evi olanlar yaşadı

Yapılan son araştırmalara göre bir yılda konut satış fiyatları en çok yükselen il yüzde 32,64 ile Yalova birinci, yüzde 31,12 ile Çanakkale ikinci şehir oldu. 

KÖRFEZ PROJESİ

TSKB gayrimenkul değerleme yöneticisi Çağdaş Coşkun, İstanbul'un metrekare ve adet başına değer olarak Türkiye ortalamasının en üstünde yer almasına rağmen konut fiyatlarının kısa sürede en çok artan il olarak Yalova'nın dikkat çektiğini vurguladı. Yalova'daki bu artışı Körfez Geçişi Projesi'ne bağlayan Çağdaş Coşkun, “Yalova özelinde bu durum sadece son aylara özel olmayıp Körfez Geçişi 2015'in ikinci çeyreğinden itibaren gelen bir yükseliş eğiliminin sonucudur” dedi. 

KISA SÜRELİ TAŞINMALAR KİRALARI KATLIYOR

Araştırmalara göre kira fiyatları en çok artan il, yüzde 29 oranıyla Ordu ve yüzde 27 ile Çanakkale oldu. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Çağdaş Coşkun, bu illerde kısa süreli taşınmaların kiraları artırdığını kaydetti. 

ÇANAKKALE BOĞAZI ETKİLİ

Coşkun, Çanakkale'de konut fiyatlarının en çok yükselen ikinci şehir olmasında ise, hem İstanbul'a yakınlığın hem de Çanakkale Boğazı Köprü Geçiş Projesi'nin etkili olduğunu belirtti. Coşkun, fiyatı en çok artan üçüncü şehir Antalya'nın ise, cazibe merkezi olmasından ve şehirde yapılan yeni proje sayısındaki artıştan dolayı pahalandığını dile getirdi.

Özgür Düşünce
<< Önceki Haber Bu illerde evi olanlar yaşadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER