Bu illerde konut değil arsa alın

Uzmanlara göre gayrimenkul yatırımı yaparken nüfus artışı yüksek olan illerde konut yerine arsa satın alınmak daha karlı bir yatırım. Çünkü büyük illerde arsa fiyatları, konut fiyatlarından daha çok değerleniyor.

Bu illerde konut değil arsa alın

Yatırımcı için gayrimenkul, vazgeçilmez bir yatırım aracı olma özelliğini korumaya devam ediyor. Uzmanlara göre, gayrimenkul yatırımı yaparken nüfus artışı yüksek olan büyükşehirlerin yanı sıra, Antalya, Gaziantep ve Urfa gibi şehirlerde konut yerine arsa satın almak tercih edilmeli. İnşaat sektörü firmalarından Century 21 Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel, nüfusun hızlı arttığı, kentleşme oranının yüksek olduğu şehirlerde arsaların konutlardan daha yüksek getiri sağladığını ifade etti.


KONUTTAKİ KAZANÇ ARSA KADAR DEĞİL

Önder Uzel konuşmasına şöyle devam etti: “Nüfus artışı arsa fiyatlarını, bu da konut fiyatlarını yükseltir. Ama konuttaki bu yükseliş arsadaki kadar olmaz. Nüfus alan il ve ilçelerde mağaza olabilecek nitelikte dükkan ve ofis sahibi olmak da büyük kazançlar getirebilir. Hatta, işlek bir caddede, köşe başında, geniş çaplı dükkan satın aldığınızda, hayatınızın ilerleyen yıllarında sizi piyangodan para çıkmış kadar zengin edebilir.”


NÜFUS ARTIŞI ETKİLİYOR

Nüfus artışına göre şehirlerin sırasıyla İstanbul Ankara, Antalya, Gaziantep ve Şanlıurfa olduğunu vurgulayan Uzel, “Dolayısıyla bu illere yatırım yapan kazanacaktır” diye konuştu. 


İZMİR'DE FİYATLAR FIRLADI

İzmir'de son dönemde konut fiyatlarının fırladığına dikkat çeken TSKB gayrimenkul değerleme firması Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, geçen yıl Karşıyaka'da 350 bin lira olan evin bugün 500 bin liraya çıktığını bildirdi. Bir yılda İzmir'deki konutlarda yüzde 40-42 oranında bir artış olduğunu vurgulayan Maya, bu artışın kentsel dönüşümden kaynaklandığını aktardı.  

İzmir'in yanı sıra Konya ve Kayseri'de de yüzde 20 civarında bir artış olduğunu vurgulayan Maya, “Orada kalitenin artışı etken. Konya'da insanlar müstakil binalarda yaşıyordu ama şimdi site hayatıyla tanıştı. İçinde yeşil alanı olan, çocuk oynama alanları olan ve sosyal donatıları olan alanlarla tanıştı. Bu nedenle oralarda da bir hareketlilik söz konusu” dedi.  



<< Önceki Haber Bu illerde konut değil arsa alın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER