Bu kadarına da pes diyeceksiniz!

Daha önce seçim gecesi yaptığı çarkla gündeme gelen hükümete yakın MAK Danışmanlık 19-23 Eylül tarihleri arasında Doğu ve Güneydoğu bölgelerini hariç tutarak yaptığı anketi yayınladı, Akit de haberi 279 vekil çıkıyor diye haber yaptı.

Bu kadarına da pes diyeceksiniz!

Hükümete yakınlığı ile bilinen ve 7 Haziran'da 6 saat içinde yaptığı çark ile tanınan MAK Danışmanlık'ın Yeni Akit'te de yayınlanan son anketinde büyük bir skandala imza attığı ortaya çıktı. Ankette Doğu ve Güneydoğu illeri yer almadı. Bu ankete göre %45'i bulan AKP'yi 279 vekil çıkarırken gösteren anketi Akit gazetesi de 279 vekil çıkıyor müjdesiyle haberleştirdi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YU KATMADAN ANKET YAPIP TEK BAŞINA AKP İKTİDARI ÇIKARDILAR

Rota Haber'in haberine göre, Hükümete yakınlığı ile bilinen MAK Danışmanlık'ın 19-23 Eylül tarihleri arasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi hariç yaptığı skandal ankete göre, halkın yüzde 45.34'ü, yarın seçim olsa oylarını AKP'ye vereceğini belirtmiş.


Yeni Akit Gazetesi'ne yer alan haberde MAK Danışmanlık şirketi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri hariç olmak üzere diğer bölgelerdeki 26 büyükşehir, 19 il ve 171 ilçede 5 bin 500 kişiyle yüz yüze görüşmelerle yaptığı ankete göre halkın yüzde 45.34'ü AKP'ye, yüzde 28.78'i CHP'ye, yüzde 15.08'i MHP'ye ve yüzde 7.64'ü ise HDP'ye 'yarın seçim olsa' oylarını vereceklerini ifade ediyor.

MANİPÜLASYONDA SON NOKTA: BARAJ ALTINDAKİ HDP'YE 66 VEKİL

Ankete göre milletvekili dağılımı ise şu şekilde ortaya çıkıyor;

AKP: 279, CHP: 141, HDP: 66, MHP: 64

Skandal anketin ne kadar ''ciddi'' şekilde hazırlandığını gösteren bir detay daha:

Anket ile ilgili bir skandal durum da milletvekili dağılımı ile ilgili olarak ortaya çıkıyor.

Buna göre yüzde 7.64 ile baraj altında kalan HDP, baraj altında kalmasına rağmen 66 milletvekili çıkarıyor.

İşte gazetede yer alan o haber

ROTA HABER
<< Önceki Haber Bu kadarına da pes diyeceksiniz! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER