Bu modern bir 'Sülün Osman' hikayesidir

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Eylül 19 2023
Uçaklarda türbülansı önleyen çip yaptığını öne sürerek önce akrabaları ardından da çevresindeki pilot, iş insanı, doktor kim varsa yatırım vaadiyle 20 milyon liradan fazla dolandırdığı iddia edilen "türbülans vurgunu" davasında Çiğdem İ. savcılıkta ifade verdi.

Çiğdem İ, kendisinin de mağdur olduğunu o dönem asistan olduğu için akademisyen olarak kendini tanıttığını söyledi. Projesini Kanadalı bir firmaya 27 milyon dolara sattığını ancak parayı alamayınca birkaç gün önce 5 milyon Euro'ya bir Türk firmasına sattığını söyledi.

Çiğdem İ'nin savcılıkta verdiği ifadesi şöyle:

"Ben Marmara Üniversitesi Fizik bölümü mezunuyum. Okumuş olduğum bölüm 5 yıllık olduğu için tezsiz yüksek lisans olarak kabul ediliyor ayrıca Marmara Üniversitesi'nde 5 yıl boyunca asistanlık yaptım. Fakat herhangi bir doktoram yoktur. Ben 2019 yılında uçaklarda türbülansı önleyici çip üzerine bir algoritma geliştirmek üzere çalışmaya başladım. Bu fikrimden Marmara üniversitesinde hocalarıma bahsettim ve kendilerinin de bu projede benimle çalışıp çalışamayacaklarını sordum ancak bu kişiler benim projeme inanmadılar ve benimle çalışmak istemediler.

"Ben de kendi başıma projemi geliştirmeye başladım. Ardından Kanada' da bulunan bir Üniversitesi ile irtibata geçerek projeyi birlikte tamamladık. 2022 Aralık ayında da bu üniversiteyle bir sözleşme yaptık. Bu üniversite geliştirmiş olduğumuz bu algoritmayı Kanada şirketine satmış. Bu satış sebebiyle bana da 27 milyon dolar ödeme yapmaları gerekiyordu. Bu ödemeyi 27/04/2023 yapacaklardı. Ancak bu zamana kadar param bir türlü elime geçmedi. Üniversiteyle görüştüğümde paranın kendilerinden çıktığını ve muhabir bir bankada olduğunu söylüyorlar. Bu şekilde sürekli paranın elime ulaşması ötelendi. Dış işleri bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı dahil birçok birimle görüştüm. Ancak hala paramı alamadım. Bunun üzerine birkaç gün önce cihazımı bir Türk şirketine asgari 5 milyon Euro karşılığında sattım.

"Müşteki E.A. benim 12 yıllık arkadaşımdır. Yine Z.B.M. ve U.K.K. da pilot arkadaşlarımdır. Fatih Kuru annemin dayısının oğludur. Ben bu şahıslara projemden bahsederek yatırımcı olup olmayacaklarını sordum. Kendileri de tamamen özgür iradeleriyle yatırım yapmayı kabul ettiler ve bana çeşitli miktarlarda paralar gönderdiler. Aramızda herhangi bir

Bu haberler de ilginizi çekebilir