Bu şampiyonalar vizesiz

Türk spor severlerin bu sene vize problemi yaşamayacağı 10 spor etkinliği

Bu şampiyonalar vizesiz

1) Afrika Uluslar Futbol Şampiyonası

Ülke: Ruanda
Şehir: Kigali
Tarih: 16 Ocak-7 Şubat

Afrika'nın uluslar çapında en büyük ikinci turnuvası bugün başladı. Ruanda'nın en sahibi olduğu turnuvanın açılış maçında Ruanda, son şampiyon Fildişi Sahili'ni 1-0 mağlup etti. Yaşlı Kıta'da turnuva heyecanı yaşamak için 7 Şubat'a kadar Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Kigali seferini kullanarak vizesiz olarak bu ülkeye gidebilirsiniz.

2) Partizan - Kızılyıldız Basketbol Karşılaşması

Ülke: Sırbistan
Şehir: Belgrad
Tarih: 23 Ocak

Bu maçı tribünden izlemek için biraz cesaret gerekiyor! Ülkenin en önemli basketbol takımlarından ikisinin rekabetinde olaylar eksik olmuyor. Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Kızılyıldız evinde 92-77 kazanmıştı. İki takım son 3 yıldır ligde final oynarken, ikisinde Partizan birinde ise Kızılyıldız şampiyon oldu.

3) Boca Juniors - River Plate Futbol Karşılaşması

Ülke: Arjantin
Şehir: Buenos Aires
Tarih: 24 Ocak / 31 Ocak

Artık bu rekabetin önemini anlatmaya gerek var mı bilmiyoruz... Ama hiç fikir sahibi olmayanlar için şöyle özetleyelim: Dünyanın en önemli derbisi. Boca'nın evi La Bombonera'nın olduğu bölgeler normal zamanda pek güvenli sayılmasa da maç günleri polislerin her köşe başını tutması sebebiyle, tarihi La Boca sokaklarını gezmek için de güzel bir fırsat olabilir. Ezeli rakipler önümüzdeki iki hafta boyunca iki kez karşılaşacaklar. Elinizi çabuk tutup bu tarihi ana tanıklık edebilirsiniz.

4) Persepolis - Esteghlal Futbol Karşılaşması

Ülke: İran
Şehir: Tahran
Tarih: 15 Nisan

Bir çok futbol otoritesine göre Asya Kıtası'nın en önemli rekabeti. İran'ın başkenti Tahran'ın temsilcileri aynı stadyumu kullanıyor. Yaşanan olaylar sebebiyle 1995'ten bu yana yabancı hakemlerin yönettiği karşılaşmayı, 2003-04 sezonunda Mustafa Çulcu da yönetmişti. Sezonun bitimine 13 maç kalmışken Persepolis 29 puanla beşinci sıradayken, Esteghlal ise 34 puanla lider. İki takım sezonun bitimine 4 hafta kala karşılaşacaklar.

5) IAAF Diamond League Atletizm Yarışları

Ülke: Katar
Şehir: Doha
Tarih: 6 Mayıs
Golden League'in yerini alan, 32 disiplinden oluşan ve tek günde sonuçlanan dünyanın en önemli atletizm etkinliklerinden birisinin 14 ayağından birisi 6 yıldır olduğu gibi yine Doha'da.  Usain Bolt, Yohan Blake gibi isimleri de izleyebileceğiniz yarışlar, Olimpiyatlar öncesinde bu atletlerin son durumlarını görmek açısından da çok değerli olacak.

6) Nacional - Penarol Futbol Karşılaşması

Ülke: Uruguay
Şehir: Montevideo
Tarih: 7 Mayıs

Güney Amerika'nın Boca-River'dan sonra en önemli rekabeti. 2011'de taraftarlar arasında yapılan bir araştırmada dünyanın en değerli üçüncü derbisi olarak seçilmişti. İlk kez 1900'de karşılaşan bu iki takımın mücadelesi için günümüzde bilet bulmak büyük maharet gerektiriyor. Ülkenin en başarılı takımları olan bu ikiliden Nacional'ın 45, Penarol'un ise 42 şampiyonluğu bulunuyor.  Copa Libertadores'te ise Penarol'un 5, Nacional'ın 3 şampiyonluğu var. Birbirlerine nefeslerini sürekli enselerinde hissettiren bu ikiliden Penarol, Açılış Ligi'ni 31 puanla lider, Nacional ise 30 puanla ikinci sırada tamamladı. Kapanış Ligi'nin bitimine 4 hafta kala oynanacak derbinin atmosferini hayal bile edemiyoruz!

7) Grand Prix of Europe Formula 1 Yarışı

Ülke: Azerbaycan
Şehir: Bakü
Tarih: 17-19 Haziran

2012'de takvimden kaldırılan Avrupa Grand Prix'si bu yıl Bakü ile yeniden Formula 1'e döndü. Komşu'da düzenlenecek sezonun sekizinci yarışı için yerinizi ayırtarak Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Fernando Alonso, Sebastian Vettel gibi efsaneleri izleyebilirsiniz. 2011'den bu yana ülkemizde düzenlenmeyen Formula 1'i geçtiğimiz yıl İngiliz pilot Lewis Hamilton kazanmıştı. Formula 1'de yeni sezon 20 Mart'ta başlayacak.

8) 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları

Ülke: Brezilya
Şehir: Rio de Janerio
Tarih: 5-21 Ağustos

Yaz Olimpiyat Oyunları tam 28 yıl sonra (1988, Güney Kore) Türkiye'den vizesiz gidilebilen bir ülkede. Dört yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük spor organizasyonun 31.'si bu sene Brezilya'nın Rio kentinde. Bu tarihi ana tanıklık etmek, büyük ihtimalle jübilesini yapacağı konuşulan Usain Bolt'u son kez Olimpiyatlar'da izlemek ve festival tadında geçen günler yaşamak için 5-21 Ağustos arasını boş bırakıp, Türk Hava Yolları'nın İstanbul - Sao Paulo seferiyle bu ülkeye uçabilir ve ardından 1.5 saatlik tren yolculuğuyla Rio de Janerio'ya ulaşabilirsiniz. Unutmadan, erkeklerde 100 metre finali 14 Ağustos Pazar, 4 x 100 metre bayrak yarışı finali ise 19 Ağustos Cuma akşamı!

9) BNP Paribas WTA Finalleri


Ülke: Singapur
Şehir: Singapur
Tarih: 23 Ekim-1 Kasım

WTA'da sezonun kapanış turnuvası. Bir yıl boyunca mücadele eden yüzlerce tenisçi arasından en başarılı 8 isim şampiyonluk için son iki yıldır olduğu gibi yine Singapur'a uçacaklar. 2018'e kadar sezonun finaline ev sahipliği yapacak bu kente giderek kadınlarda sezonun şampiyonunu canlı izlemek için Türk Hava Yolları ile haftanın her günü İstanbul'dan direk uçabilirsiniz.

10) PGA European Tour Golf Finali


Ülke: Birleşik Arap Emirlikleri
Şehir: Dubai
Tarih: 17-20 Kasım
Kaynak: Wings Of Sports
<< Önceki Haber Bu şampiyonalar vizesiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER