Bülent Keneş hakim karşısına çıktı


Eski Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, bir yazısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada ifade verdi. Gazeteci Keneş savunmasında, Davutoğlu'nun 'Basın özgürlüğü benim kırmızı çizgimdir' şeklindeki ifadelerini hatırlatarak, "Ben Türkiye Cumhuriyeti'ni basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne, eleştiri hakkına saygı duyan bir ülke olarak düşünüyordum." dedi.

Gazeteci Keneş'in Today's Zaman gazetesindeki yazısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret olduğu gerekçesiyle dava açıldı. Bakırköy 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade veren Keneş, 2014 yılına ait siyasi, hukuki ve sosyal anlamda genel bir değerlendirme yaptığını söyledi. Keneş, "Yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek adam olma sorununu ve dolaylı olarak Davutoğlu'nu eleştirdim. Asla hakaret etme gibi bir kastım olmadığı gibi, yazının içeriğinde de herhangi bir hakaret yer almamaktadır." dedi.

Hakaret suçlamasına Başbakan Davutoğlu'na ait beyanları hatırlatarak reddeden Keneş, şöyle konuştu: "Ben Türkiye Cumhuriyeti'ni basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne, eleştiri hakkına saygı duyan bir ülke olarak düşünüyordum. Maalesef 'Basın özgürlüğü benim kırmızı çizgimdir' diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu şekilde bir davada şikâyetçi olması ve hakkımda bu şekilde bir dava açılması bu düşüncemde haksız olduğumu ortaya koymuştur." CİHAN
<< Önceki Haber Bülent Keneş hakim karşısına çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER